Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. ledna 2020

Hurá na jih! Získají sešívaní druhý skalp Českých Budějovic?

Slavia v pondělí přerušila sérii porážek a poprvé po pěti zápasech dovedla utkání k vítěznému konci. Program Chance ligy je nemilosrdný a slávisty tak dva dny nato čeká těžký duel na ledě lídra soutěže z Českých Budějovic. Naváží sešívaní na domácí výhru z předchozího vzájemného střetnutí?


O pořadí v play-off, 12. kolo: ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
1. místo (105 b.)
Tabulka
7. místo (63 b.)
184:91
Skóre
115:119
Pavel Pýcha (10+36)
Lídr bodování
Tomáš Šmerha (23+21)
Jan Veselý (21 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Šmerha (23 gólů)
Pavel Pýcha (10+36)
Obránce
Jan Novák (5+15)
Milan Klouček (92,03 %)
Jan Strmeň (90,93 %)
Brankáři
Martin Michajlov (92,22 %)
Roman Málek (90,89 %)
Chomutov - České Budějovice 3:6
Poslední zápas
Slavia - Poruba 4:3


Konečně! Hokejisté Slavie dokázali v pondělním zápase proti Porubě utnout nepovedený vstup do nového roku a poprvé po pěti zápasech zvítězit. Na domácím ledě proti soupeři z Ostravy ve druhé třetině vedli 2:0, ale nakonec museli ve třetí třetině skóre otáčet. Na obratu na konečných 4:3 se hattrickem podílel Tomáš Šmerha, který se přiblížil na rozdíl jediné branky nejlepšímu střelci soutěže Lukáši Žalčíkovi. V aktuální sezóně má na kontě již 24 tref.

Do střelecké listiny Slavie se kromě Šmerhy zapsal už jenom útočník Jiří Doležal, který skóroval poprvé od návratu ze zranění. „Potřebovali jsme to už zlomit, což se nám povedlo a za to jsme šťastní. Teď se budeme snažit každý zápas bodovat, abychom dotáhli to, co jsme ztratili a přiblížili se zase zpátky k první šestici týmů,“ hodnotil po utkání.

I jeho služeb budou sešívaní potřebovat v dalším duelu, jenž si pro ně nabitý lednový program Chance ligy připravil. Svěřenci Miloše Říhy totiž po posledním mužstvu ve skupině vítězů čeká samotný lídr z Českých Budějovic. Motor pokračuje v dominanci a se 105 body má více než dvacetibodový náskok na nejbližšího pronásledovatele.

Říci, že jsou červenobílí bez šance, by však bylo velmi zavádějící. Vždyť to byli právě oni, kdo na konci prosince dokázal Jihočechy porazit. Slavia tehdy zvítězila v Edenu 4:2 a poprvé v sezóně uštědřila Budějovicím druhou porážku v řadě. Svěřenci Václava Prospala od té doby naskočili na novou šňůru šesti vítězství za sebou, naposledy vyhráli 6:3 na ledě Chomutova.

Slavii posílí trojice nových hráčů

Sešívané v poslední době trápí marodka některých hráčů, na střídavých startech jsou navíc Petr Vampola a Adam Kubík. Klub se proto rozhodl přivést tři nové hokejisty – kladenské forvardy Vítězslava Bílka a Štěpána Bláhu a obránce Václava Vebera. Poslední jmenovaný přišel v rámci výměny za zadáka Michala Steinochera z Ústí nad Labem.

I proti nim bude ve středu stát favorit celé Chance ligy, tým, který vyhrál třináct z posledních čtrnácti domácích zápasů. Slávisté ale věří, že znovu ukáží sílu porazit kohokoli. „V této soutěži se dá hrát s každým, i když Motor každého poráží, tak i my jsme ho dokázali porazit,“ povzbuzuje Doležal.

Dokážou sešívaní navázat na prosincový triumf a vyhrát i na hostujícím ledě? Pokud se nechystáte na výjezd do Českých Budějovic, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na www.onlajny.com.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více