Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. ledna 2023

Jsem rád, že jsem zpátky. Snažil jsem se to nekazit, říká Matyáš

Téměř dva měsíce trápilo slávistického obránce Jakuba Matyáše zranění. Nyní se ale konečně vrátil do hry a ve středečním zápase proti Jihlavě pomohl k šestému vítězství Slavie v řadě. „Jsem rád, že jsem zpátky. Snažil jsem se to klukům hlavně moc nekazit,“ řekl po utkání.

Poslední utkání jsi odehrál v listopadu proti Zlínu, tedy přibližně před dvěma měsíci. Jaké zranění tě trápilo?
Měl jsem problémy s kotníkem a bohužel se to táhlo. Nedovolilo mi to jít na led, ani jsem pořádně nemohl posilovat nohy. Jsem rád, že se to vyřešilo a jsem zpátky.

Už ses stoprocentně uzdravil?
Ano, už je to v pořádku a můžu normálně hrát.

Mohl jsi během vynucené pauzy posilovat alespoň horní část těla?
Přesně tak. Posiloval jsem horní část těla a snažil jsem se udržovat, ale samozřejmě to nebylo stejné, jako když člověk posiluje nohy a může být normálně na ledě. Návrat na led byl složitý a postupně se do toho dostávám.

Systém si konečně sedl a dokážeme kontrolovat zápasy, říká Matyáš

Středeční duel proti Jihlavě byl sice vyrovnaný, ale nakonec se vám podařilo vyhrát v prodloužení. Jak bys ho zhodnotil?
Myslím si, že první třetina nebyla z naší strany dobrá. Od druhé třetiny se výkon zvedl, soupeře jsme tlačili a zaslouženě vedli. Začátek třetí třetiny nebyl příliš dobrý, ale nakonec jsme to odehráli solidně a dva body bereme. Je to pro nás cenné vítězství.

Bylo to pro tebe osobně náročné, když jsi hrál po tak dlouhé době?
Bylo, protože je vždycky poznat, když hráči chybí zápasová kondice. Nikdy to není jako trénink. Snažil jsem se to klukům hlavně moc nekazit, přiložit ruku k dílu a přispět k vítězství.

Co jsi během vynucené pauzy říkal na výkony spoluhráčů?
Samozřejmě jsem kluky sledoval, byl jsem na každém domácím utkání. Jsem jen rád, že se to zvedá a hrajeme tak, jak hrajeme. Myslím, že si systém konečně sedl a dokážeme kontrolovat zápasy. Jsem rád, že se daří a snad to vydrží co nejdéle.

S čím jdete do poslední čtvrtiny základní části, která teď začíná?
Hlavně se budeme chtít držet toho, co hrajeme. Myslím si, že to je platné a přináší to ovoce, takže v tom pokračovat.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více