Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. září 2022

Jsem rád, že mi to tam padá. Snad to tak půjde dál, doufá Kern

Za pět letošních zápasů má na kontě stejně bodů jako za celou loňskou sezónu. Útočník Jan Kern přispěl k výhře nad Pardubicemi B gólem a asistencí a potvrdil pozici nejproduktivnějšího slávisty nového ročníku. „Jsem rád, že mi to tam padá,“ řekl po utkání.

Do utkání jste vstoupili velmi aktivně, nejdříve jste měli únik dva na nikoho, hned nato jste dali úvodní gól. Bylo vašim cílem na Pardubice vletět?
Řekli jsme si, že musíme hrát od začátku jako každý zápas. Teď to vyšlo a napadalo to tam. Pak jsme to kvalitní prací dozadu udrželi až do konce. Myslím si, že jsme odehráli ideální zápas.

V čem jste soupeře předčili?
Dobrým pohybem jsme si vytvořili velký počet šancí, zbytečně jsme nic nevymýšleli v obranném pásmu. Dávali jsme si přesné nahrávky do hokejky, ometali jsme to ven, z čehož vznikaly šance a přečíslení. Bylo to dobré dozadu, Roman Málek nás podržel a pomohli jsme mu. Klíčové bylo i to, že jsme se nenechali vyloučit. To byl velký rozdíl oproti minulým zápasům.

Na začátku září jste ještě v přípravě s béčkem Dynama prohráli 3:6, z prvního setkání v lize se urodilo poměrně jednoznačné vítězství. V čem byly tyto dva zápasy odlišné?
Myslím si, že roli hrál přístup i odpovědnost jednotlivců a celého týmu.

„Klíčové bylo, že jsme se nenechali vyloučit. To byl velký rozdíl oproti minulým zápasům.“
Jan Kern o vyloučeních

Start sezóny jste příliš nezachytili, ale teď se vám podařilo vyhrát poprvé za tři body. Ulevilo se vám?
Určitě to je fajn. Ale říká se, že jedna výhra nedělá sezónu, takže musíme přidat další a hrát tak, jak jsme hráli s Pardubicemi.

Ty jsi k výhře přispěl gólem a asistencí a s šesti body jsi tak dál nejproduktivnějším slávistou. Čím to, že máš na kontě stejně bodů jako za loňských 39 zápasů?
Jsem moc rád, že mi to tam padá. Minulou sezónu jsem se téměř do půlky trápil, takže doufám, že mi to tak půjde dál.

Roman Málek se vrátil do branky a udržel čisté konto. Co říkáš na jeho výkon?
Chytal výborně. Když jsme udělali chybu, tak ji uhasil a vychytal spoustu příležitostí. Roman byl za námi zdí a my jsme mohli hrát s klidem.

Ve středu vás čeká další náročné utkání v Kolíně. Budete chtít navázat na tenhle povedený výkon?
Určitě. Budeme chtít proměňovat šance, hrát dobře dozadu a nevymýšlet nic složitého. Myslím si, že by to na Kolín mohlo fungovat. Když budeme hrát jako proti Pardubicím, tak nepochybuju, že vyhrajeme.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více