Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
25. října 2019

Jsem rád, že můžu jezdit hrát za Slavii, říká Adam Kubík

Slávisté v utkání s Benátkami předvedli velký obrat, který korunoval ve třetí třetině vítěznou brankou Adam Kubík. „Jsem rád za první gól ve Slavii, ale vím, že to může být ještě lepší,“ uvedl po zápase střelec premiérové branky v červenobílém dresu.

Povedlo se vám otočit duel s Benátkami, jak vypadalo utkání z tvého pohledu?

Začátek zápasu byl divoký, oni byli hodně aktivní. My jsme měli vstup do zápasu naopak pomalejší. Od poloviny první třetiny to začalo být lepší. Trochu jsme se s nimi vyrovnali. Poté nám tam ve druhé třetině napadaly nějaké góly, což bylo dobré. Nakonec jsme utkání dokázali dovést do vítězného konce.

Slavia se ve druhé periodě herně zvedla, co byly hlavní rozdíly ve hře Slavie mezi první a druhou třetinou?

Asi jsme na Benátky více vlétli, více jsme napadali. To byl hlavní rozdíl. Nečekali jsme na soupeře, co udělá. Diktovali jsme tempo hry, a to přineslo své ovoce.

Ve třetí třetině jsi utkání rozhodl, jak gólová situace vypadala z tvého pohledu?

Petr Vampola odvedl výbornou práci za bránou, kdy dokázal podržet puk a poté to dal před branku na Tomáše Šmerhu. Já jsem si v předbrankovém prostoru hledal místo, a nakonec ke mně kotouč propadl. Byl jsem tam v souboji s hráčem, ale propálil jsem to. Byla tam díra u tyčky a naštěstí to tam spadlo.

Jaké jsou tvé pocity po první vstřelené brance ve Slavii?

Určitě jsem rád. Bylo to trochu složitější. Musel jsem si na spoluhráče zvyknout. Některé ty první zápasy tady ve Slavii nebyly z mé strany ideální. Věřím, že už to bude jen lepší, a že nám to tam budete padat ještě více.

Přesto máš na kontě za sešívané šest startů a z toho pět výher, zní to příjemně?

To ano, ale pořád tam byly nějaké chyby. Je to pro mě trochu nezvyklá situace, nikdy jsem totiž nejezdil hrát podobným způsobem do jiného týmu, musím si na to ale zvyknout. Věřím, že mě kluci berou. I pro ně je to zvláštní, protože tu jsem jen na některé zápasy. Já jim za to ale děkuju, že mohu hrát v tak kvalitním mančaftu.

Jak funguje spolupráce mezi Hradcem a Prahou, které jsi součástí?

Většinou, když se nedostanu do kádru na extraligové utkání v Hradci, tak se s trenéry domluvíme a já mohu odjet hrát sem. Trenéři jsou zde na Slavii výborní, že mě vždycky vezmou. Jsem rád, že mohu jezdit hrát za Slavii.

Slavia dokázala vyhrát již čtyřikrát v řadě, cítíš, že se nacházíte na vítězné vlně?

Je to super. Samozřejmě je lepší vyhrávat než prohrávat. To je jasné. V kabině je hned lepší nálada. Je tady super parta, každý hráč maká za druhého hráče. Věřím, že se ale můžeme ještě zlepšit.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více