Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY - MLÁDEŽ
22. listopadu 2023

Jsme obětaví, pochvaluje si dorostenec Tittl. Sám využívá mentálního kouče

Výhru dorostu v Karlových Varech řídil dvěma góly útočník Filip Tittl. V závěru mohl přidat ještě třetí branku, netrefil ale ze středního pásma prázdnou klec. I přesto má na svém kontě téměř bod na zápas a dává tak zapomenout na loňskou sezonu, kterou se zejména střelecky protrápil. Za povedeným vstupem do sezony vidí i spolupráci s mentálním koučem, kterého si našel v létě.

Jak hodnotíš dosavadní průběh sezony?
Myslím si, že průběh sezóny je z našeho pohledu velmi podařený, přestože jsme po reprezentační pauze neodehráli úplně podařený zápas s Mladou Boleslaví. Ale už jsme zpátky na vítězné vlně a budeme se jí snažit udržet co nejdéle.

K postupu do nadstavby a tedy i jistotě play-off máte hodně blízko. Panuje v týmu spokojenost?
Spokojenost je určitě veliká, ale pořád to není úplně jisté. Proto musíme všechny následující zápasy odehrál nejlépe, jak umíme, abychom si pojistili postup co nejdříve.

Za osmnáct zápasů jste prohráli jen čtyřikrát, v čem je síla letošního dorostu?
Určitě je to v tom, že se každý nebojí obětovat a schytat nějakou tu ránu od protihráče. Samozřejmě máme v týmu hodně šikovných hráčů, kteří se dokáží prosadit. Není to jen o jednom nebo dvou hráčích. Pokaždé tak může zápas rozhodnout někdo jiný a pro soupeře je to tedy složitější bránit.

Dvě ze čtyř proher přišly od Karlových Varů. V čem vás dokázaly přehrát?
Myslím si, že to bylo kvůli tomu, že do obou zápasu jsme nešli od začátku naplno a neměli jsme v hlavách, že ten jeden konkrétní zápas chceme vyhrát. A když nejsme plně koncentrovaní, tak tým jako Karlovy Vary nás hned potrestá a poté už se to špatně dohání.

V posledním kole jste už ale na Západočechy dokázali vyzrát, co se změnilo?
Za mě to bylo právě to, že jsme šli od začátku do zápasu naplno a v plné koncentraci. A myslím, že na nás i bylo viděl, jak jsme si šli jako tým pro vítězství. A když půjdeme do každého zápasů s tímhle cílem, tak můžeme porazit každého.

Hattrick na dosah

K výhře nad Karlovými Vary jsi pomohl dvěma góly, co to pro tebe znamená?
Pro mě to nic moc neznamená. Je to jen jedna výhra v sezoně, ale samozřejmě jsem rád, že jsem pomohl týmu. Bez svých spoluhráčů bych to ale nedal a společně se budeme snažit takto pomáhat týmu i v dalších zápasech.

První gól byl z rychlého protiútoku, jak se celá akce zrodila?
Začalo to u nás v pásmu, kde Pšéňa (Pšenička) vyřešil skvěle situaci v rohu. Poté mi nahrál do jízdy a tou nahrávkou nás do situace dva na dva. Jakmile jsem puk zpracoval, tak jsem ho hned posunul na Egyho (Egart) a objel jsem protihráče. A Egy mi dal krásnou nahrávku do úniku. Na gólmana jsme použil bekhendovou kličku, která mi na štěstí vyšla.

Druhý gól naopak padl po střele od modré a chvilku to vypadalo, že jsi ani nevěřil, že to spadlo do branky...
Určitě mě překvapilo, že to skončilo v bráně. Končila totiž naše přesilovka a já jsem dostal puk na modrou čáru. Ke mně jel hned protihráč, tak jsem to rychle poslal na bránu a moc jsem nemířil. Nakonec puk letěl přesně k tyčce a gólman už na to nedosáhl.

V závěru jsi mohl zkompletovat hattrick, ale netrefil jsi ze středního pásma prázdnou branku, co se tam stalo?
Hattrick jsme mohl dát už dříve v průběhu zápasu, kde jsem nedal pár šancí. Ale tu prázdnou bránu jsem určitě mohl vyřešit lépe. Když jsem poté viděl na videu, kolik jsem tam měl času a prostoru jet dál, tak to mrzí. V té situaci na ledě se ale snažím udělat to první, co mě napadne. A zrovna to nebylo úplně nejlepší řešení.

Pomohl mentální kouč

Loni se ti úplně nedařilo, první gól jsi dal až v závěru sezony. Letos jsi už naopak skóroval sedmkrát a máš téměř bod na zápas, co se změnilo?
Loni se mi ta sezóna vůbec nepodařila. Ale nově jsem začal spolupracovat s mým mentálním koučem, který mi pomáhá podávat lepší výkony. A jsem rád, že jsem ho našel. S momentální sezonou jsem zatím docela spokojen, ale furt tam jsou rezervy, jak ve fyzických tak mentálních dovednostech.

V posledních zápasech nastupuješ v útoku s Hukem a Švancarem, reprezentanty do 16 let. Jak to s nimi na ledě funguje?
Vedle Hukíňa a Švanciho se mi zatím hraje dobře. Jsou to hráči, který mají skvělé schopnosti s hokejkou a mají skvělý přehled ve hře. Je vidět, že patří ke špičce svého ročníku.

Co očekáváš od zbytku základní části s ohledem na téměř jistý postup do nadstavby?
Jsem rád, že ten postup máme téměř jistý. Ale my jdeme do každého zápasu s vítěznou vizí. Hlavně každý zápas, který odehrajeme naplno, tak nás posune dál. Proto to děláme, abychom se pořád posouvali.

Kromě jiných zápasů vám ještě zbývají odehrát dvě derby. Jak k nim přistoupíte?
Určitě je pro nás cíl Spartu dvakrát porazit. Myslím si, že to budou hodně dobré a vyhrocené zápasy. Stoprocentně na to máme je porazit v obou duelech. Ale je to jenom o nás, jak do toho zápasu vstoupíme a jak moc budeme koncentrovaný.

Jaké máš osobní cíle pro zbytek sezony?
Chtěl bych ještě trochu vylepšit statistiky a držet si průměr bodu na zápas. Zároveň ale chci být nadále stejně obětavý pro tým a v sezóně dojít se spoluhráči co nejdál.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více