Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
21. září 2022

Jsme rádi za dobrý vstup do sezony, říká dorostenec Hlavička

Slávisté za sebou mají úvodní dva zápasy nové sezony, ve kterých si poradili s Chomutovem a Kladnem. Nejvíce bodů nasbíral útočník Denis Hlavička. Ten nejdříve proti Pirátům jednou nahrával, na ledě Rytířů se pak hned třikrát trefil a přidal ještě jednu asistenci. S pěti body je tak na šestém místě bodování celé dorostenecké extraligy.

Jak jsi spokojený s prvními zápasy sezony?
V obou zápasech jsme podali dobrý výkon. Jsme rádi, že jsme začali sezonu tak, jak jsme si představovali.

Jako tým jste se museli vyrovnat i s marodkou, kdy z nejrůznějších důvodů do zápasu nemohlo zasáhnout hned osm hráčů. S čím jste do zápasů šli?
Samozřejmě jsme chtěli vyhrát. I když je to nepříjemné, když někdo ze sestavy vypadne, tak se vždycky snažíme podat co nejlepší výkon a každý zápas vyhrát. Většinou to zbytek týmu naopak nabudí, aby pro ty, co nemohou hrát vybojoval dobrý výsledek.

Den před zápasem s Chomutovem se navíc zranil Curran, s kterým jsi měl nastupovat v elitní formaci. Jak velký to byl zásah do souhry celé lajny?
Vždy je to ze začátku trochu problém, když se na poslední chvíli mění složení útoků. Tentokrát jsme neměli možnost si ani s novým spoluhráčem sehrát na tréninku a šli jsme rovnou do zápasu. Největší problém je to při přesilovkách, kdy máte něco sehrané a pak se to musí na poslední chvíli měnit.

Nové složení navíc vydrželo jen jeden zápas…
Přesně tak, protože po zápase s Chomutovem onemocněl další spoluhráč z útoku, takže nás to čekalo vše znovu. Nakonec si myslím, že v obou zápasech to dopadlo docela dobře, akorát ty přesilovky nešly úplně podle našich představ.

I přes to máš na kontě pět bodů a na Kladně jsi nastřílel hattrick. S tím jsi asi spokojený, ne?
Na to si nemůžu stěžovat. Na Kladně jsem klidně mohl dát víc gólů, ale už za ty tři jsem velmi rád. Doufám, že se mi bude podobně dařit i v dalších zápasech.

V dalším kole narazíte na Plzeň, pak hned přijde derby. Co od toho očekáváš?
Bude to rozhodně náročnější. V prvních dvou zápasech jsme splnili povinnost, když jsme proti lehčím soupeřům nezaváhali, ale teď potřebujeme přidat i něco navíc. Musíme se na to dobře připravit, abychom byli nadále úspěšní.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více