Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
17. července 2022

Junioři i dorostenci znají soupeře v přípravě, dojde i na zahraniční týmy

Na začátku posledního červencového týdne vyjedou po pauze dorostenci i junioři na led, a zahájí tak přípravu na novou sezonu. Obě kategorie čeká nabitý program přípravných zápasů, ve kterých slávisté změří síly s týmy z Česka i ze zahraničí.

Léto je v plném proudu, což znamená, že hokejisté tráví jedny z mála volných týdnů na dovolených po celém světě. Už za pár dní se však slávističtí junioři i dorostenci sejdou zase v Edenu, aby zahájili poslední fázi přípravy na nový ročník svých soutěží.

I když hlavní zápasový program v přípravě mladíky z Edenu teprve čekají, první prověrky už ale mají za sebou. Dorostenci se během května a června střetli čtyřikrát s Jihlavou, šlo však spíše o tréninkové duely. Týmy byly rozdělené na dvě poloviny, kdy každá z nich odehrála šedesát minut hrubého času. Naopak junioři sehráli s Plzní standardní duel, který vyhráli 3:1.

Junioři

Junioři se připravují na náročnou sezonu, ve které se budou snažit po sestupu o rychlý návrat mezi juniorskou elitu. Vzhledem k tomu je uzpůsobena i celá příprava, během které se slávisté utkají jak s týmy z ligy, tak i extraligy. A jednu prověrku – možná tu největší – už mají úspěšné za sebou. Po mistrovské Plzni čeká na slávisty ještě derby se Spartou nebo duel s extraligovou Jihlavou a Mladou Boleslaví.

Zajímavým zpestřením přípravy budou i dva zápasy s německými Drážďanami nebo univerzitním celkem z Koreje, který se bude v Praze několik týdnů připravovat. Dvojutkání pak mají v programu junioři s Kladnem a Chomutovem, tedy týmy, které také minulou sezonu opustili nejvyšší juniorskou soutěž.

Kompletní program přípravných duelů juniorů najdete zde.

Dorost

Dorostenci mají v plánu hned čtrnáct přípravných duelů, za poslední roky tedy nejbohatší zápasový program. Způsobeno je to zejména tradičním Memoriálem Jiřího Baráka, který se vzhledem k účasti deváťáků na mistrovství republiky, nemohl uskutečnit ve svém klasickém dubnovém termínu.

Před samotným turnajem se slávisté střetnou ještě s Mladou Boleslaví, zbytek duelů je v programu až po turnaji. Některé soupeře mají dorostenci stejné jako junioři, kromě Mladé Boleslavi jsou to ještě i Kladno a Chomutov. Dojde také na pražské derby a v generálce na sezonu sešívaní mladíci změří síly s Hradcem Králové.

Kompletní program přípravných duelů dorostu najdete zde.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více