14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
13. března 2023

Junioři ve čtvrtfinále narazí na Vsetín, série začíná ve čtvrtek

Do posledního zápasu základní části bojovali slávisté o celkové prvenství. To jim sice nakonec uteklo, postup do play-off už ale měli jistý s velkým předstihem. Ve vyřazovacích bojích tak mohou bojovat o splnění hlavního cíle, kterým je návrat mezi juniorskou elitu. Tu si zajistí jen ligový vítěz. Jako první se Slavii do cesty postaví Vsetín, první dva duely čtvrtfinále bude ve čtvrtek a pátek hostit Eden.

Slávisté před sebou mají nejdůležitější část sezony, ve které budou usilovat o postup do juniorské extraligy. Potřebují k tomu vyhrát tři série play-off. V té první se sešívaní střetnou se Vsetínem.

Základní část nabídla 38 zápasů, ve kterých slávističtí junioři splnili povinnost. Tou byl postup do vyřazovacích bojů, což si Pražané zajistili s dostatečným předstihem. V závěru dokonce bojovali v dlouhodobé části o prvenství, nakonec ale skončili o čtyři body na druhém místě.

Nejméně proher i inkasovaných gólů

Velkou zbraní sešívaných v play-off byla měla být dobrá defenziva, což se potvrdilo už v základní části. S 84 inkasovanými brankami byli totiž v celé lize jasně nejlepším týmem, na druhém místě v tomto ohledu skončil Chomutov, který byl o patnáct gólů horší.

S malým počtem inkasovaných branek pak souvisí i počet proher po základní hrací době. Těch slávisté nastřádali jen osm a i v tomto ohledu byli v lize nejúspěšnějším. O dvě prohry navíc pak nastřádaly České Budějovice, které by měly být hlavním slávistickým konkurentem v boji o postup.

Kvalitní brankáři a posila z áčka

V play-off se slávisté budou spoléhat na velmi zkušenou brankářskou dvojici. Michal Pittr i Tomáš Volevecký mají za sebou první starty v seniorském hokeji a oba si také vyzkoušeli mezinárodní duely v dresu české dvacítky. Volevecký dokonce vychytal i výhru proti silnému Švédsku.

Vedle brankoviště budou mít velkou posilu pro play-off i v útoku. Lukáš Strnad sice v sezoně několikrát za juniory nastoupil, primárně ale hrál v áčku, kde patřil ke stabilním hráčům sestavy. V Chance lize nasbíral 14 kanadských bodů a byl třetím nejlepším juniorem v druhé české nejvyšší soutěži.

Prvním týmem, na který slávisté ve vyřazovacích bojích narazí, bude Vsetín. V základní části sešívaní junioři proti svému čtvrtfinálovému soupeři nasbírali čtyři body, když k domácí výhře 2:1 přidali i bod ze Vsetína, kde prohráli po nájezdech.

Čtvrtfinálová série začíná dvěma domácími zápasy ve čtvrtek a v pátek. Následně se série přesune do Vsetína, kde se bude hrát v pondělí a případně i v úterý. Pokud by byl po čtyřech duelech stav 2:2, o postupujícím do semifinále by rozhodl zápas v Edenu ve čtvrtek.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více