Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. října 2022

K výhře nás nakoply přesilovky. Se Zlínem to nebude jednoduché, ví Málek

Roman Málek byl při výhře proti Šumperku oporou celého týmu a díky skvělým zákrokům si připsal druhé čisto konto v letošní sezóně. „Musím kluky pochválit, že hráli výborně dopředu i dozadu a předvedli super výkon,“ chválí brankář své spoluhráče. V rozhovoru vyhlíží i pondělní zápas se Zlínem.

Šumperk na vás v úvodu hodně tlačil, ale vám se povedlo odpovědět hned třemi trefami. Co rozhodlo, že jste zvládli tlaku odolat?
Před zápasem jsme si řekli, že si jdeme pro tři body, a bylo nám jedno, jak je urveme. Myslím si, že kluci hráli dobře dozadu. Pomáhali mi v obranné třetině a tím pádem se nám následně projevily šance dopředu, které jsme proměnili.

V čem ještě jste soupeře předčili?
Myslím si, že v zápase hrály hlavní roli přesilovky, kdy se nám podařilo skórovat hned z té první. To nás nakoplo, a poté jsme v útočném pásmu neměli konkurenci. Musím kluky pochválit, že hráli výborně dopředu i dozadu a převedli super výkon.

V čem to naopak chtělo ještě zlepšení?
V poslední třetině jsme se mohli vyvarovat vyloučením, aby to nebyly takové nervy v závěru (smích).

„Před zápasem jsme si řekli, že si jdeme pro tři body a bylo nám jedno, jak je urveme.“
Roman Málek o duelu se Šumperkem

Po vysoké porážce ve Frýdku-Místku jste odpověděli nejlepším možným způsobem. Motivovali vás k tomu trenéři v kabině?
Motivovali a zároveň jsme se motivovali sami navzájem. Máme zde super kolektiv a vše funguje, za což jsem rád.

Ty osobně ses vrátil do branky po zranění a hned jsi udržel čisté konto. Byla nějaká nebezpečná situace, na kterou si vzpomeneš?
Myslím si, že nejtěžší situace byly, když na nás jezdili v přečíslení. Nejsem si jistý, kolik jsem měl zásahů, ale nejvíce mi přišel soupeř nebezpečný právě z těchto úniků, které jsme museli řešit.

I přes četná vyloučení jsi neinkasoval. Zaměřili jste se na hru v oslabení v tréninku?
Ano, před zápasem jsme koukali na přesilovky Šumperka z předešlých zápasů, takže jsme víceméně věděli, co od nich očekávat. Kluci výborně blokovali střely a myslím si, že tam vše zapadalo, tak jak má.

Příští zápas hrajete proti Zlínu, s čím do něj půjdete?
Chceme samozřejmě vyhrát. Víme, že Zlín je kvalitní soupeř a nečeká nás nic jednoduchého. V této lize není žádný lehký soupeř a musíme do každého zápasu vletět hned od první minuty a odehrát celý zápas na maximum.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více