Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. listopadu 2019

Kapitán Novák: Speciální děkovačka? Chtěli jsme Honzovi udělat radost

Drama až do konce! Ale s vítěznou tečkou. Slávisté opět ukázali, že jsou pány svého ledu a porazili v Edenu Vsetín 5:4. U jedné z branek asistoval i kapitán Jan Novák, který si užil nejen vítězství, ale také speciální děkovačku s tělesně postiženým fanouškem.

Slavia ve velké bitvě proti Vsetínu urvala výhru. Jak byste dramatický duel s Valachy zhodnotil?
Myslím, že jsme odehráli dobře první a třetí třetinu. Ve druhé jsme trochu zaváhali a dostali se kvůli vlastním chybám pod tlak. Z toho jsme pak inkasovali góly. Ale určitě jsme vděční za to, že jsme to dokázali dotáhnout do vítězného konce a získat dva body. Bylo to hodně těžké utkání, které nás určitě někam posunulo. I po psychické stránce je to strašně důležitá výhra.

V závěru jste bránili těsný náskok. Proč se jej nepovedlo udržet?
Asi největší chybou bylo to, že vsetínský hráč byl před vyrovnávacím gólem před brankovištěm úplně nekrytý, dostal nahrávku a vyrovnal. Musíme se na to ještě podívat na videu, ale tohle by se nám stávat nemělo. V tu chvíli nás to připravilo o body. Vsetín měl šance na vyrovnaní ještě předtím, ale tohle bylo rozhodující.

Cestu za výhrou zkomplikovalo množství vyloučení. Chvíli jste dokonce hráli oslabení ve třech proti pěti. Plynuly fauly spíš z přemíry snahy, nebo vás k nim Vsetín donutil svou hrou?
Určitě nikomu nemůžu nic vytknout. Byla tam velká touha urvat výhru, takže některý z těch faulů mohl být způsoben přílišnou snahou. Na druhou stranu byly některé fauly i zbytečné, protože hráč třeba neudělal o krok navíc nebo se ohnal hokejkou. Toho se musíme vyvarovat. Na druhou stranu jsme všechna oslabení dokázali ubránit a sami dvě přesilovky využili. To bylo pro vývoj zápasu taky hodně důležité.

Vsetín musel po celou dobu dotahovat skóre, což ho stálo hodně sil. Mohl pro vás být tento fakt výhodou a jedním z klíčů k triumfu?
Podle mého názoru byl soupeř v prodloužení víc na puku než my. Takže mu asi síly nechyběly. Ale naštěstí pak Petr Vampola připravil Tomášovi Šmerhovi parádní akci a ten rozhodl. Celkově je prodloužení tři na tři nevyzpytatelné, oba týmy můžou ujet, takže to pro nás byl šťastný konec.

Mužstvo v poslední době kosí zranění, proto klubu zareagoval změnami v kádru. Jak velká to pro vás byla vzpruha?
Zranění kluci nám samozřejmě chybí, ale hrajeme i za ně. Takový je hokej. Někdo se zraní, někdo se uzdraví, přijde někdo nový. Člověk to neovlivní a může se to stát komukoliv. Určitě jsou i jiné týmy, které kosí zranění a my se na to nemůže vymlouvat. Hráči, co jsou na ledě, to musí odmakat. Teď zase hrál Bubák (Jan Hlaváč – pozn. redakce), což je podle mě taky hodně důležité a bude týmu platný svými zkušenostmi i herní kvalitou. Stejně tak Jirka Kučný.

Utkání sledoval solidně zaplněný Eden a slávističtí i vsetínští fanoušci vytvořili skvělou atmosféru. V takovém prostředí se asi hrálo skvěle, že?
Musím říct, že se hrálo ve výborné atmosféře. Skvěle fandili jak naši fanoušci, tak i ti vsetínští. Jsme rádi nás přišli v tak důležité bitvě podpořit a za to jim děkujeme.

Na děkovačku jste s sebou vzali jednoho z věrných fanoušků. Bylo to předem domluvené, nebo se jednalo o spontánní akci?
Bylo to předem domluvené. Honza je sice upoutaný na vozík, ale chodí nás pravidelně podporovat už několik let, a tak jsme pro něj chtěli udělat něco hezkého. Kuba Mezlík a Petra Micková se toho skvěle zhostili a myslím, že to bylo super. Honza si to podle mě užil a i ostatním fanouškům se to doufám líbilo. Vypadalo to, že z toho jsou nadšení. Ale byl to hlavně malý dárek a poděkování pro Honzu. Chtěli jsme mu ukázat, jak děkovačka vypadá z naší strany a připravit mu za jeho fandění hezký zážitek. A to se snad povedlo.

Jak jste si vy osobně tuhle netradiční oslavu užil?
Užil jsem si to moc. Bylo vidět, že Honza z toho má radost, a to pro mě i nás všechny bylo nejvíc.

Základní část Chance ligy se blíží ke svému konci a vy stále bojujete o osmičku. Jak velkou cenu mohou mít body z tohoto utkání?
Důležitý bude každý bod. Zápasů je ještě hodně. Čekají nás soupeři, kteří jsou v tabulce kolem nás, takže to bude hodně náročné. Myslím, že to budou hodně vyrovnané zápasy. Je to sice klišé, ale půjdeme zápas od zápasu, abychom nasbírali co nejvíc bodů. Doufám, že nám tahle výhra dodá sebevědomí, někteří kluci se uzdraví a pojedeme do Frýdku v co největší síle. Nechceme nic podcenit a pojedeme tam vyhrát. A snad se to podaří.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více