Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. ledna 2021

Když tu nejsou fanoušci, potřebujeme si po gólech zakřičet sami, říká Kafka

Po dvou porážkách zaznamenala Slavia vysokou výhru 7:1 nad Kadaní. Poslední tým soutěže si nedokázal vytvořit větší příležitosti a i jejich jediný gól si dali červenobílí sami. Zápas ozdobily tři využité početní výhody slávistů, dvakrát se v zápase prosadil Petr Kafka.

Petře, jak bys zápas proti Kadani zhodnotil?
Odehráli jsem slušný zápas, ze začátku nám to tam ale vůbec nepadalo, gólman Kadaně chytal výborně a pak jsme si smolně dali vlastní gól. Nečekali jsme, že budeme prohrávat, ale pak jsme do zápasu znovu rychle naskočili a myslím, že jsme v něm potom zaslouženě dominovali.

Po vyrovnávací trefě jsi byl hodně slyšet, uklidnila vyrovnávací branka tým?
Když jsme dali gól, tak jsem zakřičel, ale bylo to hlavně kvůli tomu, že se snažím v kabině dělat dobrou atmosféru. Tím spíš když tady nejsou fanoušci. To si potřebujeme zakřičet, povzbudit se a zvednout hlavy nahoru. I když jsme párkrát prohráli, musíme být pozitivní a s úsměvem jde pak všechno líp. Šlo tak opravdu jen o povzbuzení ostatních.

Co se tentokrát povedlo lépe než v předchozích utkáních s Ústím a Kolínem?
Myslím že to bylo především tím, že jsme si oproti minulým zápasům věřili na puku. Ale důležité bylo i to, že mladší kluci mají nějaké své přednosti jako rychlost nebo manévrování v útočném pásmu a střelba. V minulých zápasech, které nám nevycházely, se jejich přednosti posunuly zbytečně do pozadí a mladší kluci byli nejistí a chtěli hrát na jistotu. Dnes bylo vidět, že když mají sebevědomí a hrají to, v čem vynikají, tak jejich kvalita je pak úplně někde jinde a jsou to pak výborní hráči. Celkově hra i zápas pak vypadají úplně jinak.

Ty ses dnes na vítězném utkání podílel dvěma trefami, jak jsi se svým bodovým přínosem spokojený?
Jsem rád, že mi to tam dnes spadlo, a jsem ještě radši, že to bylo v přesilovce. Ty nám nějakým způsobem nevycházely a neproměňovali jsme je. Teď jsme změnili jejich systém, máme i jiné složení a dnes nám padly tři góly z přesilovky. Fakt jsem za všechny naše přesilovkové góly rád.

Bylo dnešní vítězství důležité i kvůli úternímu zápasu s Porubou?
Každé vítězství je důležité. Velmi mě těší, že i v závěru to z naší strany nesklouzlo k nedodržování pokynů, které jsme měli držet. V zásadě celý zápas jsme podle nich hráli a to i přesto, že jsme vedli o tolik gólů.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více