Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. května 2021

Klíčový gólmanský post vyřešen, Slavia si pojistila Michajlova i Málka

Slavia bude v nadcházející sezoně pokračovat s osvědčenou gólmanskou dvojicí. V Edenu zůstávají Martin Michajlov i Roman Málek, a společně tak načnou již třetí sezonu ve slávistickém A-týmu.

Sedmadvacetiletý Martin Michajlov patří mezi gólmanskou elitu druhé nejvyšší soutěže. V uplynulé sezoně zaznamenal nejvíc výher (17) mezi všemi brankáři Chance ligy a v úspěšnosti zákroků (91.58%) mu patřilo 4. místo.

V průběhu základní části vychytal dvě čistá konta, další pak přidal v play-off, kde rovněž předváděl fantastické výkony a byl výraznou postavou při postupu z předkola i během čtvrtfinálové série proti Kladnu.

„Martin poslední dvě sezony potvrzuje svoji vysokou výkonnost a je pro nás důležitým článkem týmu. Jsme rádi, že bude pokračovat ve Slavii,” komentuje hlavní trenér Jiří Veber.

„Pan Veber za mnou ke konci sezony přišel a říkal, že je spokojený a chtěl by, abych pokračoval, klub na mě pak uplatnil opci. Slavii mám rád a chci týmu přispět, když zde přidám další rok,“ říká Michajlov.

Dvacetiletý Roman Málek debutoval v A-týmu Slavie jedním zápasem už v sezoně 2018/19, rok na to už se stal stabilní dvojkou a spolehlivě kryl záda Michajlovovi. V ročníku 2019/20 stihl odchytat 17 zápasů, loni i vinou koronavirové pandemie pouhých 7.

„Pozice gólmana je oproti hráčům v poli specifická, ale počítám s tím, že Roman dostane šanci se ukázat a bude na něm, jak ji dokáže využít. Pořád se jedná o mladého brankáře s velkým potenciálem,” říká Veber.

„Slavia mi uplatnila opci a já jsem za to rád. Tvrdě makám a poperu se o místo v brance,“ hlásí odhodlaně Málek.

Další novinky z kádru budeme zveřejňovat průběžně v následujících dnech.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více