Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. srpna 2019

Konečně jsme to urvali, raduje se z výhry premiérový střelec Steinocher

Když před polovinou první dvacetiminutovky zvyšoval vedení sešívaných, nikdo ještě netušil, jak celý zápas dopadne. Nakonec se ukázalo, že první trefa devatenáctiletého obránce Michala Steinochera v dospělém hokeji je tou vítěznou. Slávisté si tak v přípravě přesně po měsíci od prvního tréninku na ledě. Po dobré úvodní třetině museli sešívaní ustát i dlouhé dvojnásobné oslabení, Steinocher to však se svými spoluhráči všechno ustál a po konci duelu si mohl po zásluze oddychnout.

Šest zápasů jste nedokázali vyhrát, podařilo se to až v tom sedmém. Spadlo to už z vás?
Čekali jsme na to opravdu dlouho. Kluci k tomu byli blízko na turnaji v Přerově, kde jsem já nebyl, ale nakonec jim to nevyšlo. Je to ještě lepší, že se nám to povedlo doma.

Jak těžké období to pro vás bylo, když kýžená výhra ne a ne přijít?
Je to náročné hlavně na psychiku, všechno je to hlavně o hlavě. Myslím si, že natrénováno jsme měli dobře. Hlavně po fyzické stránce, ale v zápasech se to úplně neprojevilo. To vítězství proti Brianconu nám dodá nové síly do dalších zápasů a na začátek sezony.

Už v první třetině jsi zvyšoval na 2:0 a tvůj gól byl nakonec vítězný. Došlo ti to po zápase?
Na tohle jsem vůbec nemyslel. Spíše jsem byl rád, že se mi konečně povedlo skórovat v dospělém hokeji. Pocit z vítězného gólu je sice hezký, ale hokej je kolektivní sport, takže ta výhra je pro mě mnohem důležitější.

Oslabení nás nakoplo, pak už jsme věřili, že to zvládneme

Od druhé části se hra trochu vyrovnala a Briancon začal více zlobit…
Po té povedené první třetině na nás našli recept. My jsme jim to navíc trochu usnadnili, protože jsme přestali bruslit a neplnili jsme to, co jsme si v kabině o přestávce řekli.

V polovině utkání jste museli bránit prakticky dvě minuty dlouhé oslabení ve třech. Projevilo se to ve zbytku utkání?
Hodně nám to pomohlo. Když se ubrání takhle dlouhé oslabení ve třech, vždycky to ten tým nakopne a rázem se jeho hra zase zlepší. V té druhé části jsme pak už byli zase lepším týmem a náskok jsme si pohlídali až do konce. Celkové to pro nás byla dobrá zkušenost, zase jsme si vyzkoušeli trochu jiný hokej než ten, na který jsme zvyklý tady u nás.

V přípravě jste narazili na týmy z Chance ligy, extraligy, Kazachstánu nebo naposledy z Francie. Dá se to nějak porovnat?
Ono je to ve výsledku hodně podobné, liší se to prakticky jen stylem hry, kterým se soupeři prezentují. Briancon má v sestavě několik hráčů ze zámoří, což pak při zápase je znát. Projevilo se to zejména v osobních soubojích, které byly o něco tvrdší než proti týmům z Česka.

Projevilo se v samotném zápase to, že Briancon má v sestavě převážně mladší hráče?
Bylo to docela znát, že měli hodně mladý tým. Bruslili přece jen rychleji než soupeři, proti kterým jsme doposud hráli. Přestože šlo o francouzský tým, nebylo úplně lehké se proti nim prosadit.

Snad naše výkony půjdou jen nahoru

V zápase se hodně vylučovalo na obou stranách, pramenilo to z většího množství osobních soubojů?
Z tvrdšího hokeje to většinou pramení, že se to občas přežene a těch vyloučení přibývá. Párkrát jsme se navíc nechali zbytečně vyprovokovat, ale na výsledek to naštěstí zásadní vliv nemělo.

Co očekáváš od dalších přípravných duelů?
Stále tu bojujeme o místa, abychom si zajistili místo v sestavě na sezonu, takže si myslím, že naše výkony budou každým zápasem lepší a lepší.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více