Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
3. prosince 2020

Kontrolovali jsme hru, těší Vampolu. V prvním zápase po návratu dvakrát skóroval

Slávisté mohou být s prvními dvěma zápasy po restartu Chance ligy spokojeni. Po obratu v Jihlavě se sešívaní poprvé představili v Edenu – a Třebíči nakonec vstřelili sedm gólů! Dvěma trefami se na vítězství podílel Petr Vampola, který odehrál své první utkání po pauze.

Druhý zápas, druhá výhra. Předpokládám, že v týmu panuje s výkony po pauze spokojenost.
Určitě, jsme spokojení. První zápas po dlouhé pauze v Jihavě kluci zvládli a dneska jsme to potvrdili doma s houževatnou Třebíči. Myslím, že jsme předvedli jednoznačný výkon.

Ty ses v soutěžním zápase představil poprvé od října, hned jsi vstřelil dva góly. Cítil ses na ledě dobře?
O góly ani tak nejde, hlavně že jsme vyhráli a máme tři body. Snažil jsem se poctivě trénovat, takže jsem věděl, že by to mohlo být v pohodě. Zápas jsem si docela užil. Hráli jsme na tři pětky, takže jsme si všichni maximálně zahráli. Všichni podali týmový výkon.

Zdálo se, že Třebíč se vás na začátku snažila dostat pod tlak, ale po tvém prvním gólu jste začali hru kontrolovat. Vnímal jsi to podobně?
Na začátku nás podržel gólman, chytil dvě šance, které Třebíč měla. Pak jsme dali první gól a dovolím si říct, že od té doby jsme hru kontrolovali.

„Hráli jsme na tři pětky, takže jsme si všichni maximálně zahráli.“

Hrál jsi na centru vedle Tomáše Šmerhy a Petra Kafky, postarali jste se o tři góly. Tvoje branky padly obě ze situací před brankou. Snažíte se hrát těsně okolo brankoviště?
Měli jsme tam pěkný, hokejový šance, ze kterých nám to nepadlo, a pak tyhle příležitosti, při kterých se natlačíme do branky. Musíme se do nich taky dostávat a proměňovat je v góly. Jestli je gól škaredý nebo pěkný, nehraje roli.

K dispozici jste měli i přesilové hry, ale i přes řadu šancí jste nakonec žádnou nevyužili. Je tohla jedna z věcí, na kterých budete ještě pracovat?
To je asi jediná trochu škoda z dnešního zápasu. Šance jsme si přitom vypracovali, ale nevyužili jsme je. Možná to bylo i tím, že jsem teď s kluky posledních pár dní netrénoval a neměli jsme na přesilovky čas. Ale i tak jsme je zahráli dobře. Věřím, že se v nich zlepšíme a příště dáme góly.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video