Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
3. října 2018

Krejčík táhne produktivitu. Drží nás ale hlavně gólmani, upozorňuje

Výhra nad Litoměřicemi a další tři body do tabulky. Proti Stadionu se ale sešívaní nadřeli. Obě dvě branky obstarala čerstvě složená formace Ondráček – Najman – Krejčík. Především po první Ondráčkově trefě, která se ukázala jako rozhodující, zažívala Slavia euforii. „Věděli jsme, že to bude rozhodující moment. Byla to velká úleva,“ přiznal Lukáš Krejčík. Ten je se sedmi body na čele sešívané produktivity.

Z utkání proti Litoměřicím berete tři body. Jak jste spokojení, jak zápas hodnotíte?
S bodovým ziskem jsme určitě spokojení. Doma je důležité vyhrávat. Litoměřice odehrály dobrý zápas. Nám se tolik nedařilo, pohyb nebyl podle našich představ. Jsme rádi hlavně za to, že jsme to tu poslední třetinu překopli na naši stranu.

Když se Martinovi Ondráčkovi povedlo vstřelit po 51 minutách první branku zápasu, jak velkou úlevu jste cítili? Byla to velká euforie?
Hlavně velká úleva. Věděli jsme, že to bude rozhodující moment. Už o přestávce jsme si říkali, že rozhodne jeden gól. Byla to skutečně úleva.

Vy jste byl na ledě u obou branek. Prožíval jste hodně ty gólové situace?
Prožíval jsem je hodně. Věděl jsem, že ty góly budou rozhodující. Naše lajna nepodala nějaký extra výkon, takže jsme rádi, že se to povedlo strhnout na naši stranu vstřelenými brankami.

2+5
Lukáš Krejčík, neproduktivnější hráč sešívaných. Produktivitu týmu vede se dvěma góly a pěti asistencemi.

Poprvé se ve vaší lajně objevil Ondřej Najman, který se k týmu připojil až před zápasem. Jak fungovala spolupráce? Bylo těžké se rychle naladit na stejnou vlnu?
Najmi (Ondřej Najman) přijel v úterý. Je to šikovný hráč a centr, který umí rozdat přihrávky. Podal dobrý výkon i s ohledem na to, že nastupoval poprvé. V zápase nám to sice tolik nešlo, šance jsme si ale vypracovali. Pak jsme to ale strhli na naši stranu, Najmi to pak ještě pěkně prostřelil. Takže super.

Hrálo se dlouho bez branek. Ještě v polovině třetí třetiny platilo skóre 0:0. Je to pro hráče hodně těžká situace? Působí to na nervy?
Jak se blíží konec zápasu, čeká se jen na ten rozhodující gól. Postupem času je ten tlak na nás větší a větší. Poslední třetinu, si myslím, jsme zlepšili pohyb. Z té naší aktivity vyplynuly góly.

Brankáři dlouho kralovali. Cítili jste velkou oporu v brankáři Davidovi Honzíkovi?
Určitě. Brankář je základ každého vítězství. Dave je kvalitní gólman a jsme vždy rádi, když na domácí zápasy přijede. I Šorfík (Dominik Šorf) chytal v minulých utkáních výborně. O gólmany se může opřít, drží nás v důležitých momentech. My tam pak vepředu vždy něco dotlačíme.

Ve Frýdku se o body porveme!

Obecně se dá hovořit o velmi vydřeném vítězství. Cítíte, že vám výhra po takovém průběhu dodá sebevědomí do dalších kol?
Určitě. Minulý zápas v Třebíči jsme nějaké body ztratili. Hráli jsme dobře. Proti Litoměřicím jsme se zase trochu trápili, přesnost tam nebyla v pohybu ani nahrávkách. Že se povedlo takový zápas urvat, za to jsme moc rádi.

Dál se Slavii daří držet na bodové vlně. Je to hodně příjemné nastupovat do zápasu s tím, že se v minulých kolech velmi dařilo? Jak velkou radost vám ta série dělá?
Na začátku ročníku sice přišly tři prohry, výkony ale nebyly špatné. Trápili jsme se v koncovce. V těch dobrých výkonech pokračujeme. I když to proti Litoměřicím nebylo optimální a soupeř hrál nepříjemně, je moc důležité, že jsme to urvali. Šňůra je dobrá. Musíme ale pokračovat s pokorou a makat. Snad šňůru natáhneme a budeme pravidelně sbírat body.

Vám osobně se taktéž daří. Se sedmi body (2+5) jste na čele produktivity týmu. Jak moc vás to těší?
Na nějakou radost je ještě asi brzo. Chtěl bych mít víc gólů, koncovka není zrovna dobrá. Makáme dobře jako lajna. Z aktivity tam ty branky napadají. S lajnou jsem spokojen, jen by ta koncovka mohla být ještě o malinko lepší.

Další zápas vás čeká ve Frýdku-Místku. Co je třeba udělat pro to, aby se tam výhra rodila jednodušeji než proti Litoměřicím?
Ve čtvrtek budeme mít trénink na vybruslení, trochu si odpočineme. Zápas byl náročný. V sobotu nás čeká dlouhá cesta, dobře se na to připravíme. O body se porveme!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více