Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. listopadu 2019

Kubica po návratu: S fyzickým hokejem nemám problém, ale bylo to náročné

Téměř již nepočítal s variantou, že by se naskytla možnost zahrát si hokej v profesionální soutěži. Nakonec se ale i vinou velké sešívané marodky usmála štěstěna také na Zdeňka Kubicu. Ten má obrovskou chuť Slavii v boji o elitní osmičku Chance ligy pomoct. „Když se naskytla možnost hrát ve Slavii, bez váhání jsem tuto nabídku přijal,“ tvrdil zkušený forvard, který nastoupil poprvé v sobotním zápase s Chomutovem.

Jak vypadal zápas z tvého pohledu?

Byl hodně těžký. Chomutov má kvalitní a dobře bruslící tým. Byl to v podstatě boj o šesté místo. Takže to bylo hodně znát. Utkání bylo hráno ve vysokém tempu. Hodně nás držel nad vodou celý zápas brankář Michajlov, protože Piráti byli hodně nebezpeční. Něco nám ale chybělo.

Slavia se musí vypořádávat s velkou marodkou, jak se zrodila možnost tu působit?

Potkali jsme se s trenérem Říhou a bavili jsme se společně o tom, co mám v plánu dál dělat. Říkal jsem mu, že ještě budu nějaký čas čekat, jestli nepřijde nějaká nabídka. Po zápase s Přerovem se z ničeho nic pan Říha ozval, protože vypadl ze sestavy Jirka Doležal a zeptal se mě, jestli bych měl ještě zájem to zkusit. Na jeho nabídku jsem samozřejmě bez váhání kývl.

Nastoupil jsi do zápasu po téměř devíti měsících, jak ses na ledě cítil?

Nevím, jak to vypadalo, ale já jsem se cítil strašně (úsměv). Dlouho jsem nehrál, v podstatě jsem s hokejem už skončil, ale pak se naskytla tato příležitost jít pomoct Slavii, tak jsem neváhal.

Jak probíhala tvoje příprava, chodil jsi na led často?

Na led jsem chodil pravidelně v Roudnici nad Labem, ale také jsem se fyzicky připravoval u kondičního trenéra Michala Břetenáře, pokud mi to čas umožnil. Nebylo to tak, že bych nic nedělal, ale zápasové manko bylo hodně znát. Kolikrát pro mě bylo těžké dohnat své spoluhráče v nějakém přečíslení (úsměv).

V první třetině měla Slavia několik přesilových her, byla škoda, že se nepovedlo ani jednu z nich využít?

Tak určitě je to tak. Je to škoda, protože každá nevyužitá přesilová hra mrzí. Zase se nemůže proměnit každá. To je velice těžké a nestává se to v žádném týmu. Šance na to, abychom šli do dvoubrankového vedení, tam ale určitě byly. Poté bychom mohli hrát ve větším klidu, ale bohužel se tak nestalo.

Hrál se hodně fyzický hokej, vyhovuje to tvému hernímu stylu?

Tahle hra mi vyhovuje. Já se takovým způsobem prezentuju celou svou kariéru, takže s tím nemám žádný problém. Byla tam i nějaká potyčka, ale ani s tím problém nemám.

Měl jsi tam i osobní souboj s chomutovským obráncem Tejnorem, o co tam šlo?

Byl to klasický souboj v předbrankovém prostoru. U branky se tam objevil volný kotouč, já jsem se ho snažil dotlačit za brankáře, ale nevyšlo to. Poté už je to práce obránců. Tak to bývá a vznikla z toho menší mela. Bylo vidět, že je zde na Slavii velká týmovost. Jeden bojuje za druhého a nikdo nenechal v žádné situaci nikoho na holičkách.

Slavii podpořila větší divácká návštěva, jak sis si kulisu zápasu užil?

Užil jsem si to, mám rád, když přijde hodně lidí. Zápas má dobrou atmosféru a více se to vyhecuje. Jsem rád také za to, že tady začali lidi více chodit. Je to především ale o tom, jaké se předvádí výkony. Kluci hráli v posledních zápasech opravdu dobře, sám jsem se byl v Edenu v této sezóně několikrát osobně podívat.

Jak ses se Slavií domluvil na dalším působení?

Jsme domluvení, že Slavii pomohu do konce kalendářního roku a poté se uvidí, co bude dále. Zároveň totiž ještě pracuji v rodinné firmě, takže musím všechno skloubit. Také proto jsme se zatím domluvili na kratší období.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více