Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
26. března 2019

Legenda si zvyká na střídačce: Teď si play-off užívám! září Kolařík

70 minut bez gólu, velké drama v prodloužení a nakonec vítězné nájezdy Slavie. Pondělní čtvrtý zápas čtvrtfinále juniorské extraligy mezi Slavií a Chomutovem rozhodně nebyl pro slabší povahy. Svěřenci Tomáše Hamary a Pavla Kolaříka ale zvládli odvrátit postupový mečbol Pirátů a v obrovské euforii oslavili prodloužení série. „Já si to play-off teď užívám. Je to moje první sezóna, kdy se týmu věnuju naplno jako trenér, je to pro mě jiné. Chceme s kluky dojít co nejdál,“ říká před rozhodujícím pátým zápase slávistická legenda Kolařík.

Tým Pavla Kolaříka a Tomáše Hamary musel v pondělí v Edenu vyhrát, aby posunul sérii s Chomutovem do rozhodujícího pátého zápasu. Nervozní mač se táhl celých 70 minut bez jediné branky!

Sešívaní měli šance, trefili tyčku, ale sami naopak přežili spoustu infarktových chvil díky brankáři Málkovi. Až pak se slávisté konečně dokázali prosadit v samostatných nájezdech, vyhráli 1:0 a ve středu budou hrát rozhodující páté utkání o postup do semifinále.

Pořádně si oddychl i trenér juniorky a slávistická legenda Pavel Kolařík. „Tenhle tým byl na hraně samotného postupu do play-off, kluci se radovali pořádně,“ řekl po zápase. „Uvidíme, co přinese rozhodující zápas. Tento byl odbojovaný, kluci ho perfektně odmakali.“

Jak jste prožíval psychicky náročné čtvrté utkání v Edenu, které vaši svěřenci rozhodli až v nájezdech?
Obě strany čekaly na jednu chybu, ta nepřišla. Musely rozhodnout nájezdy, v nich je to vždy loterie. Jsme rádi, že se povedly nám a také za to, že jsme sezónu minimálně o jeden zápas prodloužili.

Chomutov hrozil z brejků, vy jste zas byli aktivnější a vypadalo to, že chcete více vyhrát, bylo to tak?
Chomutovu nevadilo, že nebyl příliš na puku, protože si ty samé šance také vypracoval. Zaslouženě to dopadlo nerozhodným výsledkem a spravedlivě to šlo až do nájezdů.

Vy sám jste zažil spoustu duelů v play-off přímo na ledě, napadá vás nějaké podobné dramatické utkání, které jste sám odehrál?
To ne, teď už to vidím trochu jinak než jako hráč. Já si to nyní užívám. Je to moje první sezóna, kdy se týmu věnuju naplno jako trenér. Nechci říct, že jsme spokojeni, kam jsme to dotáhli. Chceme dojít co nejdál a budeme se o to rvát i nadále. Play-off si musí hráč i trenér co nejvíce užívat. Já jsem na tom stejně, takže si to teď snažím co nejvíce užít.

Jak to vypadalo mezi kluky v kabině po tak důležité výhře?
Byla to velká radost, možná největší v celé sezóně, ale těžko se to porovnává, jelikož jsme odehráli spoustu těžkých a důležitých zápasů. Pohybovali jsme se na hraně postupu do play-off. Kluci se proto po každém vítězství radují naplno, a to je dobře.

Základem asi bude dát do rozhodujícího utkání všechno, s čím půjdete do středečního duelu na ledě Chomutova?
Samozřejmě, může to být poslední zápas sezony. Před utkáním trochu potrénujeme, vyjedeme únavu a ve středu do toho půjdeme zase naplno. Doufáme, že budeme mít více sil, protože Chomutov má náročný program. Věříme také, že se k nám trochu přikloní štěstí a že to urveme.

Fanoušci na vás nezapomněli a občas slyšíme po zápasech juniorky z ochozů vyvolávání vašeho jména, jaký je to pocit?
Vždycky to samozřejmě potěší, když slyším diváky vyvolávat mé jméno. Odehrál jsem tady na Slavii spoustu sezón, jsem za to moc rád a moc jim za to děkuju, že si na mě ještě nyní vzpomenou. I když to není dávno, co jsem přestal hrát, tak to potěší. (smích)

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více