14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. dubna 2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak loučí jeho vrstevník Tomáš Volevecký, který se rozhodl dát přednost jiné nabídce.

Strnad, který přišel do Edenu před čtyřmi lety z Kobry, debutoval za slávistický A-tým v sezoně 2022/23. V uplynulém ročníku nasbíral ve 39 zápasech 10 bodů za 4 góly a 6 asistencí.

Na závěr sezony pak pomohl juniorce k dominantním výsledkům ve vyřazovacích bojích a postupu do extraligy. S 19 body v 9 zápasech vévodil produktivitě play-off Ligy juniorů.

„Nabídka Slavie mi dávala největší smysl. Zůstanu doma v Praze a můžu se současně věnovat hokeji i škole,” říká Strnad a věří, že nadcházející ročník bude vydařenější jak z týmového, tak z osobního hlediska.

„Očekávám od sebe lepší výkony než v loňském roce. S týmem bych chtěl hrát ve vyšších patrech tabulky a dojít v play-off co nejdál. Přál bych si, aby hlavně chodilo hodně fanoušků a bavilo je to stejně jako nás!”

Po pěti letech se loučí gólman Volevecký

V Edenu naopak nebude pokračovat gólman Tomáš Volevecký, který se rozhodl dát přednost jiné nabídce. Od svého příchodu z České Lípy v roce 2019 strávil ve Slavii pět let, v nichž si zachytal za dorost, juniorku i A-tým.

V Chance lize odchytal celkem 27 utkání s úspěšností zákroků nad devadesát procent. S 23 zápasy v základní části byl letos nejvytěžovanějším slávistickým gólmanem, při svém prvním startu od začátku utkání dokonce vychytal čisté konto.

V závěru sezony skvěle vypomohl i juniorům. Přestože se k týmu připojil v roli brankářské dvojky, podporoval tým ze střídačky a navíc byl úspěšný i ve všech třech zápasech, do kterých nastoupil.

Děkujeme Tomášovi za jeho služby, které pro Slavii odvedl, a přejeme hodně štěstí v další kariéře i osobním životě.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více