Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. října 2019

Málek o riskantním manévru: Chtěl jsem dát gól!

Roste Slavii nová brankářská hvězda? Stále teprve osmnáctiletý Roman Málek se pomalu zabydluje v sešívaném brankovišti a fanoušky na utkání s Frýdkem-Místkem kromě dalšího skvělého výkonu potěšil ještě jedním momentem – když při soupeřově hře v šesti zkusil zamířit přes celé hřiště do odkryté klece!

Jak bys zhodnotil utkání s Frýdkem ze svého pohledu?
Byl to z naší strany ubojovaný zápas. Kluci makali, do každé třetiny jsme šli jako tým a ta bojovnost se nám vrátila ve třetí části. Dali jsme dva góly, pohlídali si to vzadu a dotáhli jsme to do vítězného konce.

Zejména ze začátku to vypadalo, že se nedokážete dostat do tempa, nemohl za to i například ten odložený zápas ve Vsetíně?
Je to možné, protože po tom tripu si myslím, že nějakou únavu cítíme všichni. Přeci jen jsme strávili sedm hodin v autobuse. Na druhou stranu jsme se z toho postupem času dokázali nějak vylízat a vyhrát.

Jak jsi tu prodlouženou cestu a odklad středečního utkání vůbec vnímal ty? Bylo ti to vyloženě nepříjemné, nebo jsi to bral spíš s humorem?
Mně to bylo tak nějak jedno. Koukal jsem na film, pak jsem si na chvíli lehnul, hráli jsme karty. Jak jsme dvě hodiny stáli na místě, tak jsme s klukama z nudy počítali auta, takže vlastně byla i docela sranda.

Ve třetí třetině zápasu proti Frýdku bylo vidět, že jste do toho šlápli, proběhlo něco v kabině?
Řekli jsme si, že chceme dát gól, abychom se něčím nakopli. To se povedlo hned zkraje třetiny a vlastně chvíli potom jsme hned dali další, díky čemuž jsme měli i větší klid a dokázali to vedení udržet až do konce.

Překvapil vás soupeř něčím, nebo jste přesně takové utkání očekávali?
Podle mě nás ničím nepřekvapil. Hrál dobrý, nepříjemný hokej, jejich útočníci byli nebezpeční před bránou a dobře clonili. Naštěstí jsme to ale zvládli.

Závěr zápasu byl hodně nervózní, na pár vteřin tam dokonce byla situace 6 na 3 ve váš neprospěch, to se nestává zas tak často...
Já jsem to určitě zažil několikrá v mládeži, úplně neobvyklé to není. Když vedete, druhý tým chce vyrovnat a je tam i nějaké vyloučení, tak si odvolají gólmana a je to.

„Na ledě se mi všichni snaží pomáhat. Výborně jsme si s klukama sedli jak na hřišti, tak mimo něj!“

Tu situaci jste nicméně zvládli a krátce po jejím skončení sis dovolil odvážný manévr, když jsi před napadajícími hráči pustil puk na led a pokusil ses vyhodit. Nebyl jsi v tu chvíli nervózní, abys to nezkazil?
Vůbec! Nahodili na mě puk a já měl v hlavě jen to, že je na druhé straně prázdná brána, takže jsem ani nevnímal to, jestli jsem v tu chvíli nervózní nebo ne. Chtěl jsem to prostě vyhodit, buď přímo na bránu, případně minimálně do středního pásma. Chtěl jsem dát gól, nebo se o to alespoň pokusit! (Na situaci se můžete podívat v sestřihu z utkání v čase 1:35)

V domácím prostředí jsi ve třech zápasech dostal jen tři góly, chytá se ti před vlastním publikem lépe, než na venkovních kluzištích?
Určitě je příjemné chytat doma, navíc před fanoušky, kteří každý zápas fandí a jsou skvělí, ale je mi jinak víceméně jedno, kde do té brány nastoupím. Pokaždé, když tam jdu, tak to prostě chci vychytat, což se mi zatím daří.

Máš před sebou pestrou směsici hráčů, od těch velmi zkušených až po tvé vrstevníky. Jak v téhle kombinaci probíhá nějaká komunikace, ať už zápasová, nebo třeba v kabině?
Všichni to jsou hrozně fajn kluci a myslím, že jsme si výborně sedli jak na hřišti, tak mimo něj. Na ledě se mi všichni snaží hodně pomáhat tím, že na mě mluví, já naopak mluvím na ně a vzájemně si takhle vyhovíme a rozumíme si. I mimo led se bavíme úplně normálně, jak starší tak mladší kluci jsou super a máme tady skvělou partu.

V pondělí jedete do Havířova, jak se na tenhle duel budete připravovat?
Určitě proběhne nějaká speciální příprava, bude nějaký rozbor na videu, koukneme na jejich přesilovky a podobně. Rozhodně tam jedeme s cílem vyhrát a přivézt domů tři body!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více