Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. února 2023

Máme to ve svých rukách, ví kapitán Tomáš Knotek

Slávisté si mohli v zápase se Vsetínem pojistit účast v předkole play-off, to se jim ale nakonec nepodařilo, když padli 2:5. „Nechtěl jsem říct, že je to neoblíbený soupeř, ale máte oblíbené soupeře a neoblíbené soupeře a letos je zkrátka Vsetín ten spíše neoblíbený,“ komentuje třetí prohru ze čtyř utkání s Valachy kapitán Tomáš Knotek.

Odehráli jste poslední utkání před domácími diváky v základní části. Byli jste trochu nervózní, když jste věděli, že už se rozhoduje o vaší účasti v předkole?
Neřekl bych, že nervózní. Máme to stále ve svých rukách. Věděli jsme, že přijede silný soupeř. V první třetině jsme měli pár šancí, ale nejspíš z nějakého tlaku jsme je bohužel neproměnili. Vsetín dal několik gólů po našich hrubých chybách a už si to pohlídal.

Zápas byl dost bojovný a ostrý, došlo k několika potyčkám. Čím to podle tebe bylo?
Tak je to jasné, blíží se play-off. Nikdo nechce dát kostičku zadarmo, jak se říká. Všem o něco jde, ať nám, tak Vsetínu. Zápasy jsou vyhrocené, a nejinak to bude ve středu.

Baví tě právě taková vyhrocenější utkání?
Jo, vždycky je lepší, když je to emoční utkání, když se něco děje, než když je to takové proplouvání. O tom ten hokej je, aby v něm byly emoce. Nicméně se ale musí udržet na uzdě.

Připsali jste si už třetí prohru v řadě, ačkoliv před tím se vám dařilo. Co za tím podle tebe stojí?
Těžko říct, dvakrát jsem nehrál, ale myslím si, že tentokrát byl Vsetín lepší. Pořád to máme ve svých rukou, musíme se vrátit ke hře, která fungovala v lednu, a k zápasům, které jsme vyhráli. Víme, že umíme hrát systémem, který funguje, akorát ho musíme dodržovat.

„Máme to stále ve svých rukách a doufám, že to zvládneme.“
Tomáš Knotek o možném postupu do předkola play-off

O vaší účasti v předkole play-off se tedy rozhodne až ve středu. Budete nějak měnit přípravu na zápas s Jihlavou, nebo vše necháte při starém?
Nemyslím si, že budeme něco měnit. Víme, o co se hraje, ale pořád je to jen jeden zápas. Samozřejmě je to důležitý zápas, ale my se připravujeme pořád stejně. A je na každém jednotlivci, jak se na zápas připraví a jaký podá výkon.

Dveře do kabiny zůstaly po utkání dlouho zavřené. Mluvili k vám trenéři?
Ani ne. Jak říkám, všichni známe situaci. Trenéři to vzali s klidem. Měli jsme už pár šancí na to rozhodnout o předkole dřív, ale pořád to není tak, že musíme spoléhat na ostatní týmy, což je ta nejlepší situace. Na druhou stranu tyhle zápasy jsou ty nejlepší v sezóně, takže doufám, že to zvládneme.

Tři ze čtyř utkání se Vsetínem jste prohráli. Je to soupeř, na kterého moc neumíte?
Těžko říct. Mají kvalitu a čtyři vyrovnané pětky. Víme, že každoročně hrají nahoře, a zkrátka letos nám to na ně nejde. Nechtěl jsem říct, že je to neoblíbený soupeř, ale máte oblíbené soupeře a neoblíbené soupeře a letos je zkrátka Vsetín ten spíše neoblíbený.

Je zajímavé, že v utkáních se Vsetínem dá vždy jeden z týmů minimálně čtyři góly…
Řekl bych, že je to náhoda. (smích) Vím, že kluci minule, když jsem nehrál, vyhráli 5:2. Vážně si myslím, že je to o náhodě, nic jiného za tím nevidím.

Vážím si, že i přes zranění mě chtějí v týmu, říká Knotek

Teď trochu pozitivněji. Prodloužil jsi smlouvu na další sezónu. Máš z toho radost?
Samozřejmě jsem rád, kdybych nebyl rád, tak tady asi neprodloužím smlouvu. Vážím si toho, že i přes mé zranění mi trenéři a vedení dali důvěru a chtějí mě v týmu. Moc se těším na další sezónu a doufám, že bude bez zranění.

Zní to, jako že ses nemusel dlouho rozmýšlet a bylo to snadné rozhodnutí. Co konkrétně tě k prodloužení přesvědčilo?
Vize klubu. Myslím si, že Slavia směřuje správným směrem. Na druhou stranu to sem mám z Kladna kousek, což sice nebylo to rozhodující, nicméně mám už dvě děti a koukám i na rodinu. A zkrátka jsem moc rád, že jsme se domluvili.

Držel by ses rád i v další sezóně kapitánského céčka?
Nevím, jestli tohle nějak záleží na mně. Letos jsem byl zvolený hráči a toho jsem si moc vážil. Je vždycky lepší, když vás zvolí přímo hráči, než když vás určí trenéři, ale vážil bych si toho stejně. Uvidíme, jaká bude volba, jestli nějaká bude a jestli se trenérovi líbím jako kapitán.

Jaké jsou tvé cíle a ambice v další sezóně?
Určitě jako tým hrát v klidných vodách. V play-off už se může stát všechno, ale hlavní je se do něj dostat. Jinak asi všichni ví, proč jsem tady. Nějaké góly a nahrávky jsem dal, vždycky jsem byl spíše ofenzivní hráč, takže doufám, že to tam bude padat i příští rok a že pomůžu týmu body a produktivitou.

A je něco konkrétního, na co by ses rád zaměřil?
Vždycky je co zlepšovat. Asi bych chtěl být o něco komplexnější hráč, jak s obranou, tak samozřejmě všechno spojit i s útokem. Nicméně se nedá říct, že bych se chtěl zaměřit na jednu jedinou věc.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více