Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. března 2020

Měli jsme tlak, ale chybí nám poslední krok, ví Bílek

Ani napodruhé to nevyšlo. Slavia byla ve druhém předkole proti Třebíči aktivnějším týmem, svého soupeře přestřílela a dostala se do vedení 2:0. Hosté ale utkání otočili a nakonec vyhráli 3:2. „Celý zápas jsme měli tlak, ale prostě nám to tam nepadá,“ říkal po duelu útočník Vítězslav Bílek.

Byli jste po velké části utkání aktivnější, dostali jste se do vedení 2:0, ale Třebíč nakonec skóre otočila. Co se stalo?

Asi jsme to zase měli v hlavách, prohráli jsme desetkrát v řadě. Nemůžeme se toho zbavit. Přitom o tom pořád mluvíme. Nemůžu říct, že něco odflákneme, jdeme do toho naplno, ale štěstí při nás moc není. Třebíč to hraje v klidu, všechno se jim tam odráží a my se necháváme zbytečně vylučovat.

Během dne se řešilo, zda se vůbec bude hrát, popřípadě zda s diváky, nebo bez nich. Jak jste se na zápas z tohoto hlediska připravovali?

Na tohle jsme se nemohli spoléhat. My tu máme práci. Je to pro nás nejdůležitější část sezony. Když už jsme sem došli, tak chceme, aby to nějak vypadalo. Připravili jsme se na to na sto procent. Troufám si říct, že celý zápas jsme je tlačili, ale prostě nám to tam nepadá, jak bychom potřebovali. Beru to i na sebe, mám teď smůlu v zakončení. Ale věřím, že série nekončí a že to, co oni předvedli tady, můžeme my předvést u nich.

V první třetině jsi jel po faulu na Tomáše Šmerhu trestné střílení, bohužel bez úspěchu. Skočil ti těsně před zakončením puk?

Chtěl jsem si ho připravit na střelu, ale v rozhodující chvíli se mi postavil. Ale nemůžu se na to vymlouvat, prostě mi to nevyšlo.

„Ten sport pak postrádá veškerý náboj, to nedělá sport sportem.“
Vítězslav Bílek o možnosti, že by se play-off hrálo bez diváků

Třebíč pak ve třetí třetině srovnala a dvěma góly v přesilovce skóre otočila. Vyloučení tedy znovu rozhodovala o osudu utkání, že?

Určitě. My si říkáme, že nemůžeme faulovat, protože nejsme zas tak obranářský tým. Když se necháme vyloučit, tak je to pro nás vždy trestuhodné. Sráží nás to na kolena. Musíme si z toho vzít ponaučení a v Třebíči hrát zodpovědněji tak, aby oni faulovali nás, ne my je.

Dneska jste nastupovali v proházených útočných trojicích. Při hře 5 na 5 jste vypadali mnohem lépe než včera. Měla změna ten kýžený efekt?

Trenér to zkusil prohodit, aby nám dodal nový impulz. Něco se musí zkusit, protože tady není na co čekat, a tak to proházel. Myslím si, že to dostalo nový náboj, mělo to trošku větší šmrnc. Ale prostě nám chybí poslední krok.

V závěru utkání jste měli k dispozici přesilovou hru 5 na 3. Proč vám nevyšla?

Máme něco nacvičovaného, tak jsme to tam chtěli sehrát. Střely jsme tam měli, ale nevyšlo to.

V pátek je v plánu třetí utkání, v němž budete muset zvítězit. Jak se na něj přichystat?

Připravíme se na něj jako na každý zápas, teď už jde úplně o všechno. Buď nám skončení sezóna, nebo se porveme dál. Zkusíme to a snad se stane zázrak.

Člověk to samozřejmě neovlivní, ale řešíte, že by ta sezóna mohla také předčasně skončit

V kabině o tom mluvíme, ale jsou to jen slova do prostoru. Může to nastat, ale my se musíme chovat tak, že se to neděje a že se bude hrát.

Dovedeš si představit, že by se hrálo prvoligové play off bez diváků?

Je to šílený. Ten sport pak postrádá veškerý náboj, to nedělá sport sportem. Lidé nás na utkání povzbuzují a dělají atmosféru, aby mělo větší drajv. Tohle je ale šílený.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více