Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
8. srpna 2022

Memoriál Jiřího Baráka ovládla bez ztráty bodu Slavia!

Prvním turnajem nové sezony, který se konal v Edenu byl již 26. ročník Memoriálu Jiřího Baráka. V Praze se tak kromě domácího výběru setkali i dorostenecké týmy Kladna, Tábora, německých Drážďan a slovenské Trnavy. Turnaj, který podporuje hlavní město Praha, vyhráli slávisté, kteří si postupně poradili se všemi soupeři. Na druhém místě skončilo Kladno, které v přímém souboji porazilo na závěr nakonec třetí Tábor.

Turnaj začal v Edenu už ve středu, kdy v předehrávce si připsali první úspěch slávisté, když po jednoznačném průběhu porazili Kladno. V pátek následovala další výhra domácího výběru, tentokrát stála v cestě Trnava.

Hlavní program Memoriálu Jiřího Baráka se rozeběhl v sobotu ráno. Jako první se střetly Drážďany s Táborem, jasnou výhru si připsal český celek. Podobné to bylo i v duelu Kladna s Trnavou.

Ve třetím sobotním i svém utkání na turnaji slávisté změřili síly s Táborem. A byla z toho pořádná bitva, která nakonec i přes velkou snahu Jihočechů skončila těsným vítězstvím Pražanů. Sobotu pak zakončil zahraniční souboj, který byl dlouho vyrovnaný, nakonec byly o trochu šťastnější Drážďany.

Před nedělí už bylo o některých pozicích na turnaji téměř rozhodnuto. O celkové prvenství mohly slávisty připravit už jen Drážďany, které ale hned první duel nezvládly, když podlehly Kladnu. Jasno bylo brzy i o posledním celku, slovenská Trnava se sice s Táborem ještě do poslední chvíle snažila o čestný úspěch, jenže ani to na body nestačilo.

Když pak slávisté jasně přehráli německého soupeře, bylo jasné, že Kladno bude v posledním duelu bojovat s Táborem o druhou příčku. Jihočeši sice dokázali na úvodní branku Rytířů odpovědět, ve zbytku utkání se však trefovali jen kladenští mladíci, díky čemuž se dostali v pořadí hned za první Slavii.

Výsledky turnaje:

3. 8., HC Slavia Praha – Rytíři Kladno 5:1

5. 8., HC Slavia Praha – HK Gladiators Trnava 3:1

6. 8., Dresdner Eislöwen – HC Tábor 0:5

6. 8., HK Gladiators Trnava – Rytíři Kladno 0:5

6. 8., HC Slavia Praha – HC Tábor 2:1

6. 8., Dresdner Eislöwen – HK Gladiators Trnava 4:2

7. 8., Rytíři Kladno – Dresdner Eislöwen 5:2

7. 8., HK Gladiators Trnava – HC Tábor 3:5

7. 8., HC Slavia Praha – Dresdner Eislöwen 6:1

7. 8., HC Tábor – Rytíři Kladno 1:5

Individuální ocenění:

Nejlepší brankář: Ondřej Šrámek (Tábor)

Nejlepší obránce: Lukáš Pražák (Kladno)

Nejlepší útočník: Danny Chludil (Slavia)

Nejužitečnější hráč: Tomáš Poletín (Slavia)

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více