Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. září 2019

Michajlov: Ukázali jsme, že umíme hrát rychlý a hezký hokej

Martin Michajlov má za sebou soutěžní premiéru v sešívaném dresu. Přestože dokázal pochytat několik velkých šancí soupeře a za svá záda pustil pouze dvě střely, jeho spoluhráči se trápili v koncovce a Slavia v úvodním zápase vybojovala jen bod. Jak hodnotil pětadvacetiletý gólman svůj první start v Edenu?

Martine, jak bys zhodnotil dnešní utkání?
Ukázali jsme, že umíme hrát rychlý a hezký hokej dopředu. V první třetině nám trochu chyběla konzistence v obranných řadách, takže nám tam projížděli, dostávali se do snadných brejků, měli přes střed rychlý přechod do našeho pásma, ale od druhé třetiny jsme je prakticky k ničemu nepustili. Když měli ve druhé třetině nějakou lehkou šanci, snažil jsem se zůstat klidný, abych kluky podržel. To samé bylo v první třetině, takže vesměs jsem se zápasem a tím jedním bodem spokojený, kluci makali, co to šlo, ale chceme určitě vyhrávat a posbírat co nejvíce bodů. Musíme proměňovat šance, těch šancí tam bylo opravdu spoustu, ale musím říct, že soupeřův gólman chytal výborně. Některé šance ovšem musíme dávat, jinak nás to bude mrzet.

Zápas proti Ústí byl pro tebe prvním ligovým za Slavii. Co se ti před ním honilo v hlavě?
Snažil jsem se být v klidu a nic si nepřipouštět. Důležité je jít do zápasu s čistou hlavou a s motivací co nejvíce pomoct klukům. Také jsem se na zápas dost těšil, protože to byl první ligový zápas a ještě doma. V přípravě jsem doma ještě nechytal, tak jsem se dnes snažil fanouškům ukázat, že klukům dovedu pomoci. A kluci ukázali, že dovedou pomoct i mně, a to tím vyrovnávacím gólem.

93,1 %
Procentuální úspěšnost Martina Michajlova z loňské sezony, ve které odchytal 19 zápasů.

Jak náročné na psychiku je pro gólmana zápas jako tenhle, v němž rozhoduje de facto jediný gól?
Je to velice náročné, ale měl to takhle i gólman na druhé straně a obecně se s tím musíme jako gólamni vyrovnat. Tohle je prostě u brankářů specifické, přece jen těch hráčů je na ledě více a gól může dát kdokoliv, ale gólman je v bráně sám a je tam, aby týmu pomohl k tomu vítěznému konci, dokázal chytit něco navíc a podržel kluky v důležitých situacích.

Soupeř byl velmi aktivní, v čem tě překvapil?
Měli velice mladý tým, jen v té jedné pětce bylo pár starších mazáků, samozřejmě legenda první ligy Jarda Roubík, který to prostě furt hraje výborně a maká, jak dopředu, tak dozadu. Trošku nás zaskočilo, jak dokázali rychle přejet přes střední pásmo, ale spíš to vyplývalo z toho, že jsme byli až trochu moc nahecovaní. Pak jsme to zklidnili a ukázali, že tu sílu prostě máme. Máme taky mladé kluky, ti starší nás všechny vedou a my se snažíme chodit za nimi a vyhrávat.

Během léta se v kabině obměnil celkem kádr, jak si kabina podle tebe sedla?
Úplně výborně, protože všichni kluci se snažíme podporovat navzájem, takže kabina je v pohodě, a i ty těžší a dobrý situace během zápasů nás budou jen a jen stmelovat. Doufám, že taková nálada vydrží až do konce sezony a zvládneme se probojovat do play-off a tam něco předvést, každý pro to udělá sto procent.

Jak jsi vnímal atmosféru na prvním zápase sezony?
V zápase se snažím vždy vnímat puk a kontrolovat protihráče, ale samozřejmě o těch pauzách a i během hry fanoušci podporovali, takže za to jim určitě děkujeme, protože i oni staví ty kameny úspěchu. Když se hraje za dobré atmosféry, tak se cítíme dobře, takže za mě dobrá kulisa.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více