Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
3. prosince 2019

Michajlov odměněn za skvělé výkony. Vybojoval si střídavé starty do extraligy

Brankáři jsou v letošní sezoně velkou oporou Slavie. Roman Málek si před nedávnem vysloužil první pozvánku do mládežnické reprezentace, Martin Michajlov nyní svými výkony upoutal pozornost Mladé Boleslavi. Do extraligového týmu má vyřízené střídavé starty a jako dvojka se představí už v úterý večer.

“Márty” přišel do Slavie před letošní sezonou a stal se důležitou součástí týmu, který letos podává v Chance lize výborné výkony. Slavia si v pondělí definitivně zajistila postup mezi nejlepší osmičku a účast minimálně v předkole play-off.

“Všichni jsme moc rádi, že se to povedlo. S každým vítězstvím se cítíme lépe, navíc jsme dokázali, že máme na to hrát pěkný hokej a bojovat o vítězství s každým,” je spokojený se splněním důležitého prvního cíle Michajlov.

„Celý tým odvádí dobrou práci a Martin je jeho důležitým článkem. Jsme rádi, že si toho všimli i v extralize. Na jeho roli u nás se nic nemění, Boleslav ho může využít na zápasy vždy po dohodě s naším klubem.“
sportovní manažer Jiří Veber o střídavých startech Michajlova

Velkou zásluhu na úspěšném tažení Slavie má i sám gólman. Ve 20 zápasech, do kterých letos nastoupil, vychytal 13 vítězství a s úspěšností zásahů 92,7% patří mezi pětici nejlepších brankářů Chance ligy. Minulý týden si proti Havířovu připsal premiérové čisté konto v dresu Slavie.

A právě díky svým výkonům získal možnost střídavých startů v extraligové Mladé Boleslavi. “Mám radost z toho, že jsem dostal šanci nahlédnout do nejvyšší soutěže a za další zkušenosti, které mi to může dát. Každý hokejista je rád za takovou příležitost,” říká pětadvacetiletý gólman.

Ve Slavii je zatím naprosto spokojený. “V kabině máme výbornou partu, všichni jsme si sedli a všichni se navzájem podporujeme. Ať vyhrajeme nebo prohrajeme, tak se povzbudíme a taháme za jeden provaz, abychom to dotáhli co nejdál společně. Mám radost, že jdeme do zápasů s velkou vervou a také že se nám hodně daří na domácím ledě. To bude hodně důležité do dalších bojů,” uzavírá Michajlov.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více