Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
8. února 2021

Michajlov se vrátil po zranění malíčku: Chtěl jsem klukům pomoci

Martina Michajlova trefil při rozbruslení před zápasem s Jihlavou puk do malíčku a musel vynechat tři zápasy. Proti Frýdku už byl ale zpět ve slávistické svatyni. „Byl to skvělý pocit, vrátit se do branky. Cítil jsem se dobře,“ hlásil po utkání.

Máte za sebou těžký týden, ve kterém jste odehráli čtyři utkání. Ty jsi ale v předchozích třech chyběl, protože ses v pondělí zranil během rozbruslení. Popíšeš, jak se ti to stalo?
Při jednom cvičení před koncem rozbruslení jezdí kluci tři na jednoho a tři na dva. Většinou si tam nahrávají, a pak vystřelí. Při jednom ze zákroků jsem si tam vytočil ruku a dostal jsem do malíčku.

Do branky ses nicméně vrátil poměrně rychle, a to po necelém týdnu...
Pro mě to byl super pocit, protože chci odchytat co nejvíce zápasů a vyhrávat. Cítil jsem se dobře a chtěl jsem klukům pomoct, jelikož je teď důležitá část sezony a moc se nám nedaří. Těšil jsem se a věřil jsem, že vyhrajeme a získáme nějaké body.

Jak bys zápas s Frýdkem-Místkem zhodnotil?
Začátek jsme měli ospalý. Nechali jsme soupeře, aby nás zatlačil, ale pak jsme se zvedli. Sice jsme po chybě dostali gól, protože jsme se nechali přečíslit, ale od půlky první třetiny byl výkon lepší. Druhou třetinu jsme zvládli dobře, takže jsem věřil, že to bude ještě lepší. Ve třetí třetině šlo jen o to, abychom navázali na tu druhou a nedělali zbytečné chyby při rozehrávce nebo se nenechali přečíslit. Ze začátku se nám to dařilo, ale pak jsme z jedné šance sjeli všichni dolů, jeden hráč se objevil nahoře a vyrovnal. Poté jsme dostali z přesilové hry na 2:3, což pro nás bylo těžké, ale bojovali jsme až do konce a vyrovnali na 3:3. V prodloužení jsme přejeli a nepohlídali volného hráče, který mi vystřelil nad beton a propálil mě.

„Musíme makat, bojovat a věřit, že se zvedneme a bude se nám dařit.“
Martin Michajlov o závěru sezony

Úvodní třetina se vám příliš nepovedla. Co jste si říkali o přestávce v šatně, když jste pak do té druhé vstoupili skvěle a po minutě a půl vstřelili branku?
Řekli jsme si, že musíme hrát v klidu. Není čas lámat si hlavu nad tím, jestli se nám daří nebo nedaří. Je jen na nás, abychom se zvedli, chtěli hrát jednoduchý hokej, drželi si pozice v obranném pásmu, chodili do protiútoků a více zakončovali. Hlavně potřebujeme zlepšit přesilové hry, které nás pořád trápí. Ve druhé třetině byl výkon lepší, protože jsme si k tomu něco řekli. Hráli jsme jednoduše, věřili si a tlačili soupeře, a když takhle budeme hrát, tak nám tam góly budou padat, ale my musíme chtít a jít si za tím, abychom vyhráli. Nesmíme se bát o výsledek a dělat si z toho hlavu. Musíme do zápasů chodit s čistou hlavou, a když se prohraje, tak jedeme dál. Teď by se nám hodilo, kdybychom se dostali na vítěznou vlnu a nějakou dobu se na ní udrželi.

Zápas byl hodně vyrovnaný, a nakonec došel až do prodloužení. Kde se podle tebe dnes zlomil?
Myslím si, že se to lámalo, když se soupeř dostal do vedení 3:2 a otočil skóre. Za stavu 2:1 jsme to měli rozehrané velmi dobře, navíc jsme skvěle odehráli druhou třetinu. Tenhle obrat nás trochu nalomil, ale hráli jsme až do konce. Kluci makali, pomáhali mi a všichni jsme věřili, že ještě vyrovnáme na 3:3 a dovedeme zápas do prodloužení. Minutu před koncem třetí třetiny jsme měli i nějakou šanci, takže jsme mohli rozhodnout. V prodloužení už je to takové nahoru dolů, po jedné chybě získá soupeř hodně prostoru a může jít do protiútoku dva na jednoho, tři na dva, nebo dva na nikoho, takže tam jsme také mohli něco vytvořit, ale nepovedlo se nám to. Frýdek z první šance, kterou v prodloužení dostal, tak skóroval a odvezl si bod navíc.

Nyní vás čeká desetidenní pauza během reprezentačního srazu. Doléčíš ještě to zranění, nebo už budeš normálně trénovat s týmem?
Teď máme dva dny volno, takže si odpočinu a doufám, že se mi ta rána ještě trochu zacelí, ale když už jsem nastoupil do zápasu, tak budu normálně trénovat s týmem. Budu makat naplno, abych byl připraven do dalších zápasů. Udělám vše proto, abychom získali důležité body a dostali se do vytouženého play-off, kde budeme chtít pokračovat na vítězné vlně. Věřím, že dotáhneme naší Slavii tam, kam patří. Chceme dokázat, že na to máme. Sice se nám teď nedaří, ale zvedneme se. Dokud neskončí sezona, tak budeme hrát a bojovat. Nic jiného nám teď nezbývá a je jen na nás, jak si to nastavíme v hlavách, abychom to zvládli, protože na to tým máme. Jsou tady super kluci, máme dobrou partu a věřím tomu, že to urveme. Musíme makat, bojovat a věřit, že se zvedneme a bude se nám dařit.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video