14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
8. února 2024

Musíme být šikovnější a hbitější v předbrankovém prostoru, říká před závěrem sezony Totter

Sedm zápasů, sedm náročných bitev. Slavia se chystá na závěrečnou fázi sezony, která slibuje nevídaně dramatický finiš - pět týmů na spodku tabulky je natěsnáno v rozmezí šesti bodů a bojuje se tak stále o předkolo, ale především o vyhnutí se čtrnáctému sestupovému mísu. „Věřím, že budeme pokračovat ve výkonech z posledních třech týdnů a budeme úspěšní,” přeje si hlavní trenér Aleš Totter.

Jaká je náplň tréninků v reprezentační přestávce?
Chceme udržet kondici a zároveň se zaměřujeme se na věci, které nám nejdou, což je především předbrankový prostor a různé systémové detaily. Máme teď čas na to se trochu zastavit, všechno si zanalyzovat a zaměřit se na konkrétnější věci. V sobotu a v neděli už se budeme připravovat na soupeře, kteří nás čekají.

Trénujete v trochu širším složení…
Ano, chtěli jsme vidět v tréninkovém procesu i další kluky, kteří za nás mohou v případě potřeby nastoupit. Máme některé hráče v Letňanech nebo na Kobře, které pravidelně sledujeme i v zápasech. Letňany mají zrovna tenhle týden dobré soupeře (Tábor, Chomutov) a my máme volno, tak se jdeme podívat.

Bilance Aleše Tottera

  • Zápasy: 23
  • Výhry: 12
  • Prohry: 11
  • Body: 35
  • Skóre: 64:66

U týmu jste něco málo přes dva měsíce, jak jste spokojený s tím, jak se tým prezentuje?
Tým pracuje, musím říct, že morálka je výborná, ale výsledky jsou takový průměr. Kdyby byla tabulka od půlky soutěže, tak bychom se pohybovali někde mezi pátým a desátým místem, bohužel nyní jsme v situaci, jaké jsme, tabulka je vyrovnaná a všechno se rozhodne v posledních sedmí zápasech. Je to atraktivní pro diváky, dobré pro ligu a já věřím, že budeme pokračovat ve výkonech z posledních třech týdnů a budeme úspěšní.

Není trochu frustrující, že se Slavii v poslední době daří vyhrávat i se silnými soupeři, a stále je na chvostu tabulky?
Zrovna jsem nad tím přemýšlel, z posledních osmi zápasů jsme vyhráli šest a de facto jsme se v tabulce moc neposunuli. Ale věřím, že když to teď dokážeme zopakovat, tak ty rozdíly jsou tak minimální, že nás to vyhodí výš a budeme tam, kde si všichni přejeme být.

„Soustředění, čistá hlava, vnitřní pohoda do zápasu, osobní sebedůvěra i víra v tým a v kvalitu, kterou jsme ukázali v posledních týdnech.“
Trenér Aleš Totter odpovídá na otázku, co bude důležité v závěru sezony

Čím si vysvětlujete, že tým naopak nezvládl domácí zápasy s přímými konkurenty v tabulce?
Možná je trochu výhoda hrát tyhle zápasy venku. Když jsou v tabulce takhle vyrovnaní soupeři, tak jako domácí tým jste trochu favorit a je na vás velký tlak získat tři body. Uvidíme, jak se s tím teď popasují naši konkurenti. Je to pak hodně o prvním gólu a o nějakých drobnostech, které nám vždy chyběly. Tihle soupeři proti nám hrají hodně defenzivně nebo na hranici faulů a my nemáme tolik velkých hráčů, takže musíme být v předbrankovém prostoru šikovnější a hbitější a musíme tam být dřív než oni. To jsou všechno spojité nádoby a na tom teď pracujeme.

Co bude důležité ve zbývajících sedmi zápasech?
Musíme se soustředit na každý zápas a nevnímat žádné okolní vlivy a další výsledky. Být maximálně soustředění na konkrétních šedesát minut nebo i déle, protože ty zápasy budou vyrovnané a můžou se rozhodovat v prodloužení nebo na nájezdy. Dělat dobře ty detaily, které máme, a mít dobrý taktický plán a upravovat ho vždy na jednotlivé soupeře. Na některé jsme se dokázali dobře připravit a vrátilo se nám to v podobě výsledku. Takže je potřeba soustředění, čistá hlava, vnitřní pohoda do zápasu, osobní sebedůvěra i víra v tým a v kvalitu, kterou jsme ukázali v posledních týdnech, kdy jsme dokázali porazit první dva týmy tabulky.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více