Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. února 2020

Musíme hrát poctivě a štěstí se k nám znovu nakloní, věří Šmerha

Ani ve třetím domácím zápase v řadě nedokázala sešívaná družina zvítězit. Nad síly hokejistů z Edenu byl Havířov, který dobře nastavenou taktikou získal všechny body. První branku Slavie vstřelil Tomáš Šmerha, který tak pomohl kapitánu Novákovi k zisku jubilejního 300. bodu v červenobílém dresu.

V utkání s Havířovem to nevyšlo, kde bys hledal hlavní příčiny porážky?

Utekl nám znovu začátek utkání, kdy dostaneme góly a musíme dotahovat. S Havířovem se nám to bohužel dotáhnout nepodařilo.

Začátek nebyl ideální, pak jste ale dokázali zabrat. Co zaznělo o první přestávce v kabině?

Říkali jsme si, že musíme hrát jinak. Havířov náš často přečísloval a ve velkém počtu i napadal. Chtěli jsme změnit hru. Pomáhat si s obránci a prodlužovat ve střední třetině hřiště kotouče do útočného pásma. Většinou nás napadali tři havířovští hráči. Vzadu jsme si s tím ze začátku hodně zahrávali a nedostávali jsme puky z pásma ven.

Pomohla ve zlepšení i tvoje vyrovnávací branka v přesilové hře?

Asi ano. Pomohla, ale bohužel jsme hned dostali po několika minutách v našem oslabení gól. Poté jsme obdrželi ještě jednu náhodnou branku po vhazování, ale nedá se nic dělat. Musíme pracovat dále.

Ve třetí třetině jsi mohl vyrovnat z trestného střílení, nebyl jsi v té situaci nervózní?

Nervózní jsem nebyl. Trenér se mě ptal, jestli chci jet, tak jsem pochopitelně řekl, že ano. Bohužel mi kotouč při zakončení sjel z hokejky, ale na to se nehraje. Prostě sem nedal nájezd. Mohlo to být 3:3. Mohlo to se zápasem ještě něco udělat.

Slavia měla šance ještě při závěrečné power-play. Na čem jste se domluvili v oddechovém času?

Chtěli jsme vyhrát vhazování na Honzu Nováka, který by to odtáhl a já bych si tam najel na střelu z voleje. To se podařilo, ale netrefil jsem bránu. Samozřejmě jsme chtěli vstřelit branku a vyrovnat. Bohužel se nám to ale nepodařilo.

Jan Novák zaznamenal 300. bod v dresu Slavie. Co říkáte na to, že dokázal nasbírat tolik bodů?

Já jsem ihned jel pro puk, protože jsem věděl, že na to čeká již pět zápasů. Myslím si, že by ten svůj bod vyměnil za tři body pro tým. A jestli ho to bude něco stát v kabině do pokladny? To popravdě nevím.

Ve středu čeká Slavii cesta do Vsetína, co zlepšit do následujícího zápasu?

Na nás leží nyní třízápasová deka. Máme za sebou tři prohry. Musíme začít hrát znovu poctivý hokej. Když jsme drželi dlouhou vítěznou šňůru, tak nám tam padalo všechno. Teď je to naopak. Musíme se více tlačit do předbrankového prostoru, nic nevypustit a snad se k nám štěstí znovu nakloní.

Autor Michal Toman, Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více