Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. srpna 2019

Musíme se vyvarovat individuálních chyb, smutnil po derby Doležal

Tak jako každý rok, i letos se v rámci přípravných zápasů uskutečnilo derby pražských „S“. Zatímco v předchozích třech letech vyválčili slávisté vždy remízu a padli až v nadstavbě, letos sparťané dominovali a v silné sestavě vyhráli jasně 5:0. „Zápas se zlomil po našich individuálních chybách,“ smutnil po zápase zkušený útočník a asistent kapitána Jirka Doležal.

Jirko, jak bys přípravné utkání proti Spartě zhodnotil?
Samozřejmě pro nás velmi obtížný zápas, jeden z prvních, a hlavně proti extraligovému a velmi kvalitnímu soupeři. Snažili jsme se co nejdéle držet bez obdržené branky, což se úplně nepovedlo, ale zápas je za námi a nedá se bohužel už nic dělat.

Máš za sebou celou řadu zápasů proti Spartě, jak jsi prožíval tenhle poslední?
Člověk to prožívá už trochu jinak, protože dříve jsme jim byli rovnocenným soupeřem, dost často jsme i vyhrávali, proto to člověka i štve, že se dostane do té situace, že by chtěl vyhrát, ale bohužel to nejde.

Jiří Doležal

  • Odchovanec Slavie
  • Narozen: 8.7.1985
  • Extraligový titul se Slávií
  • 569 odehraných zápasů v ELH
  • 438 odehraných zápasů v sešívaném

Zápasy proti Spartě bývají dosti emotivní, jak tedy mrzí porážka?
Samozřejmě každá porážka mrzí, ale ta v derby mrzí asi nejvíce.

Kde se zápas přelomil na soupeřovu stranu?
Myslím si, že zápas se zlomil po našich individuálních chybách, prostě docházelo dost často k přečíslení, kde to na konci dávali do prázdné brány. Tomuto se musíme co nejvíce vyvarovat i do začátku naší soutěže, jinak budeme i tam potrestáni.

Na derby dorazilo přes 6 tisíc lidí, jak jsi to vnímal?
Je super, že i takhle během té přípravy se to derby drží, protože je to opravdu pěkné, vždycky to bylo nejlepší utkání, které jsem hrál. Derby pro nás bylo vždy nejvíc, takže je dobré, že si to stále drží takové jméno.

Loni s námi měli co dělat

Překvapilo tě, že Sparta nasadila skoro svojí finální soupisku?
Ani ne, protože loni s námi měli co dělat, takže podle mě se báli, aby to nedopadlo podobně, protože vždy, když s námi hráli vyrovnaně, tak ta sezóna z jejich strany nebyla taková. Letos to ale nenechali na lehkou váhu.

Jiří Doležal na buly proti Spartě (r. 2015)

Bývají přípravy na derby jiná než na ostatní zápasy?
Připravovali jsme se asi úplně normálně a stejně jako na každé jiné utkání, protože je to přece jen pořád příprava. Samozřejmě jsme ale chtěli uspět.

V pátek vás čeká přípravné utkání proti Pavlodaru, jak se na něj připravit a co změnit?
Musíme se určitě vyvarovat těch našich individuálních chyb. Určitě na to přijde v kabině řeč a zapracujeme na tom, abychom už tyto chyby nedělali a doufáme konečně ve výhru.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více