Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. února 2023

Musíme se vyvarovat zbytečných chyb, říká Stehlík. Ve Slavii je rád za důvěru

Ve středečním utkání se Zlínem se sešívaným dlouho dařilo držet nervy na uzdě – prvního přestupku proti pravidlům se dopustili až v závěrečném dějství. Ani hra v oslabení však nezastavila Lukáše Stehlíka, který vypíchl puk soupeři, v souboji jeden na jednoho zachoval chladnou hlavu a nedal brankáři šanci. „Měl jsem jasno, že budu střílet mezi betony a naštěstí mi to vyšlo,“ říká mladý útočník.

V případě výhry jste mohli Zlín v tabulce přeskočit. Bylo to jedno z témat v kabině před zápasem?
Ano, bylo. Teď zpětně nás to mrzí. Odehráli jsme slušný zápas, ale hokej je hra chyb a těch jsme udělali víc, a proto jsme prohráli.

Zlín se od vašeho posledního střetnutí ze začátku ledna, které jste vyhráli 4:0, výsledkově a herně zvedl. Cítil jsi velký rozdíl od minule?
Hodně vše zrychlili. Celkově změnili svůj herní projev. Napadali vysoko a byli po celou dobu nepříjemní. Hrají teď dobrý hokej.

V úvodu jste často ztráceli puk ve vlastní třetině. Poukázal na to trenér v kabině?
Samozřejmě že nám k tomu něco řekl. Takové chyby nemůžeme dělat, protože pak nás to stojí zápasy – bohužel i ten se Zlínem.

„Takové chyby nemůžeme dělat, protože pak nás to stojí zápasy – bohužel i ten se Zlínem.“
Lukáš Stehlík o ztrátách puku

Z toho pramenilo hned několik šancí soupeře, které dokázal zažehnat Roman Málek. Jak důležité bylo, že vás podržel?
Málič nás drží od začátku sezóny. Je to skvělý gólman a bez něj bychom nebyli tam, kde teď jsme. Jen mě mrzí, že se nám nedaří mu více pomáhat, protože co on může, tak to chytí.

V minulých zápasech jste v přesilovkách několikrát skórovali, proti Beranům se vám ale nedařilo si vytvořit tlak v soupeřově třetině. Čím si to vysvětluješ?
Podle mě se nám v přesilovkách nedaří už delší dobu. Budeme v nich muset něco změnit, protože zejména na této úrovni často přesilovky rozhodují o vítězi.

Vždycky jsem na góly spíše přihrával, říká Stehlík

Většinu zápasu jste zvládli bez vyloučení, ale na začátku třetí třetiny šli v rychlém sledu na trestnou lavici hned dva hráči. Hrály v tom roli emoce?
Je to tak. Před zápasem na nás trenéři apelovali, ať se nenecháme vylučovat, protože Zlín je teď v přesilovkách silný. To se nám po většinu zápasu dařilo, jenže pak přišly zbytečné fauly, které nás stály zápas.

Tobě se poté podařilo v oslabení vyrovnat, když jsi ujel do samostatného úniku. Věděl jsi, co chceš udělat?
Hned od začátku jsem měl jasno, že budu střílet mezi betony a naštěstí mi to vyšlo.

Často se v sestavě objevuješ v první lajně. Jak si ceníš důvěry trenéra?
Jsem za to rád. Není pro mě důležité, v jaké lajně zrovna hraju, ale jsem rád hlavně za tu šanci, že můžu nastupovat do zápasů. Snažím se to svými výkony všem vracet.

Zatím sis v sezóně připsal dvanáct bodů. Jak hodnotíš své dosavadní působení ve Slavii?
Hodnotím ho pozitivně, protože když jsem přišel ze Sokolova, kde jsem nedostával tolik prostoru, tak se to tady změnilo. To je pro mě nejdůležitější. Snažím se tu důvěru, které se mi od trenérů dostává, splácet na ledě.

Z nich je hned devět bodů za asistence. Považuješ se spíše za nahrávače a řešil jsi svou roli v týmu s trenérem?
Vždycky jsem spíše na góly přihrával, takže jsem byl rád, že mi to tam zase spadlo. V mnoha případech se o mně ví, že šance spíše pálím, a proto klukům radši nahraju a oni už to dorazí do brány.

Další utkání odehrajete v sobotu v Prostějově, kde si můžete zajistit místo v předkole. V čem se budete muset zlepšit oproti utkání se Zlínem, abyste tohoto cíle dosáhli?
Musíme především přestat dělat takové chyby. Přál bych si, abychom hráli na puku. Z prvních dvou třetin proti Zlínu si vzít to, že zbytečně nefaulujeme. Nesmí nás potom pohltit takové emoce. Pokud se nám toto podaří, tak dokážeme v sobotu vyhrát.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více