Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. srpna 2022

Můžeme být hrdí na náš výkon, hodnotí Houška pražské derby

Dvaadvacetiletý útočník Vladislav Houška je ve Slavii na zkoušce, už ve svém prvním zápase ale dokázal skórovat. Parádní gólovou akcí nastartoval sešívané ve druhé třetině derby proti Spartě. „Můžeme být hrdí na to, jaký výkon jsme předvedli,“ říká po utkání, v němž Slavia padla až v závěru.

Ve svém prvním oficiálním přípravném zápase po návratu do Slavie jsi měl několik pěkných akcí, ve druhé třetině jsi dokonce i skóroval. Jak sis utkání užil?
Užil jsem si to neskutečně, a to hlavně z jednoho jediného důvodu. Jsem zpátky doma, zpátky s kluky, se kterými jsem vyrůstal odmalička, a to je pro mě hlavní, proč jsem tady na Slavii. Kdyby tady nebyli, tak vůbec nevím, jak by se všechno vyvíjelo dál.

Letošní derby i přes vyrovnaný průběh nakonec výsledkově nevyšlo a Sparta přebírá pomyslný klíč od Prahy. Kde bys hledal příčiny těsné porážky?
Příčiny bych hledal v přesnosti a v tom, že kluci hrají z nějakého důvodu o ligu výš. To se ukázalo, ale my můžeme být hrdí na to, jaký výkon jsme předvedli. Prohrát 2:3 s týmem, který hrál loni finále play-off, není vůbec špatné.

Pro oba týmy bylo tohle utkání první přípravné, i přesto se hrálo v dobrém tempu a chvílemi se objevily emoce. Bylo to také tím, že jste hráli právě derby se Spartou, a ne s jiným soupeřem?
Myslím si, že tam žádné emoce nebyly. Šlo o přátelské utkání a nebylo to ani příliš vyhrocené. Paradoxně jediný, komu se něco stalo, jsem byl já a naštěstí to není nic vážného. Nikomu se nic nestalo a užili jsme si skvělý zápas. Přišlo hodně lidí a hodnotil bych to opravdu pozitivně.

V první třetině jste hráli čtyřminutovou přesilovou hru a měli několik šancí, gól to však nepřineslo. Co chybělo, abyste se v ní prosadili?
Byl jsem ošetřován a neviděl jsem to, ale Růža mi říkal, že dali tyčku a měli i další šance. To už jsou detaily, kdy schází štěstí k tomu, aby padnul gól.

Po vašem vyrovnání si Sparta vytvořila velký tlak, jemuž jste dlouho úspěšně čelili, nakonec jste ovšem inkasovali třetí a rozhodující branku. Projevila se v téhle pasáži individuální kvalita hráčů soupeře?
To zakončení bylo precizní, bravurní a s chladnou hlavou. Takže ano, individuální kvalita se tady projevila.

Jaká bys našel na utkání pozitiva, na kterých můžete do budoucna stavět?
Našel bych jich strašně moc. Začíná to dobrou partou na střídačce, podporujeme se, i když prohráváme. Odehráli jsme vyrovnané utkání se Spartou, prosadili jsme se individuálně, nahráli jsme si a mělo to kvalitu. Máme sílu a dokázali jsme si, že jsme s nimi byli schopní bruslit. Pozitiv je určitě daleko více než negativ. Jediná negativní věc je to, že jsme prohráli.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více