Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
20. května 2023

Naše motivace? Vybojovat si ve Slavii místo, shodují se Půček s Polákem

Do Edenu přišli na letní přípravu s cílem vybojovat si místo v prvoligovém kádru. Útočníci Jan Půček a Vojtěch Polák si dávají za cíl navázat na Karla Křepelku, Michala Simona či Jana Závoru, kteří přišli podobně jako oni z Mladé Boleslavi a ve Slavii se dokázali hned ve své první sezoně mezi seniory prosadit. „Nebude to lehká cesta, ale chceme to zvládnout,” říkají v dvojrozhovoru.

Máte za sebou první týdny letní přípravy ve Slavii, jak se cítíte?
Jan Půček: Pro mě je stále všechno ještě nové, ale cítím se tady dobře. Kluci v kabině nás přijali velice hezky, za to jim musím poděkovat. Věřím, že to bude už jen lepší.
Vojtěch Polák: Souhlasím, kluci v kabině nás vřele přijali mezi sebe. V současné době je to dřina, ale to prostě k hokeji patří a musíme to zvládnout. Podle mě nikdo nemá rád letní přípravu a všichni už se těšíme na led. Osobně mi nevadí posilovna, ale nejsem fanda běhání.

V loňském ročníku se dokázali ve Slavii prosadit tři mladí hráči z Mladé Boleslavi (Simon, Závora, Křepelka). Je to pro vás motivace?
JP: Určitě je fajn, že se to klukům povedlo, a budeme se snažit na to navázat. Uděláme pro to všechno, věřím, že to dopadne a budeme hrát příští sezonu za Slavii.
VP: Je to obrovská motivace, víc k tomu nemám co dodat. Možná jen to, že by bylo hrozně příjemné, kdyby hlasatel v Edenu zahlásil jako střelce branky Vojtěcha Poláka a jako asistenta Jana Půčka (směje se).

Co od vás mohou fanoušci Slavie očekávat? Zkuste se charakterizovat, jací jste hokejisté…
JP: Mně nevadí hrát do těla. Mám docela dobrou nahrávku, radši nahrávám než střílím. A myslím si, že při hře je znát, že jsme s Vojtou velcí kamarádi, začínali jsme spolu v Boleslavi a teď pokračujeme i ve Slavii.
VP: Já to ještě doplním, když jsem přišel do Bolky, Honza mi hodně pomohl a stali se z nás přátelé. Jsem hokejista, který radši vystřelí a dá branku než nahrává, a hokejem úplně žiju, ten sport mě hrozně baví.

„Bylo by příjemné, kdyby hlasatel v Edenu zahlásil jako střelce branky Poláka a jako asistenta Půčka.“
Vojtěch Polák o souhře se svým kamarádem

Říkáte, že jste velcí kamarádi, děláte si ze sebe srandu?
VP: Samozřejmě, máme to rádi, ale bohužel ty vtipy nejsou moc publikovatelné (smějí se oba).

Co se vám vybaví, když se řekne Slavia Praha?
JP: Je to úspěšný klub, jak v hokeji, tak ve fotbale toho hodně dokázal, a pro nás je ctí v takovém klubu hrát. Až nastoupím do nějakého zápasu za Slavii, tak na mě určitě padne velikost klubu, je to příjemný pocit tu být, ale i zároveň obrovská zodpovědnost. Těším se na fanoušky, kteří jsou skvělí, a jestli tu zůstanu, tak se naučím slavistické chorály.

Čeho byste chtěli ve Slavii dosáhnout?
JP: Prosadit se do sestavy a dojít se Slavií co nejdál to půjde.
VP: Nemůžu víc než souhlasit, udělám pro to všechno. Cesta nebude lehká, ale věřím, že to zvládnu. A jistě to zvládne i Honza a budeme tu hrát nastálo.

Vraťme se ještě k loňské sezoně, kde jste s boleslavskou juniorkou skončili v extralize na třetím místě. (Mladá Boleslav vypadla v semifinále se Spartou, ve dvojzápase o 3. místo porazila Jihlavu) Jak na tenhle úspěch vzpomínáte?
VP: Sezona to byla nahoru dolů. Prvních pár kol jsme byli nahoře, potom jsme měli špatnou sérii, kde se nám nepovedlo hned několik zápasů. Ale semkli jsme se do play off a nakonec z toho byl bronz. Jsem hrozně rád, že jsem u toho mohl být.
JP: V semifinále se Spartou to byly velice vyrovnané a bojovné zápasy. Nemyslím si, že jsme v nich byli horší, ale oni měli výraznější individuality, a to asi rozhodlo o tom, že nás porazili. Ale i bronz byl velký úspěch.

„Jsou tu skvělí fanoušci. Jestli tu zůstanu, tak se naučím slávistické chorály.“
Jan Půček o hraní v Edenu

Sledujete MS v hokeji? Kdo podle vás vyhraje a jak dopadne český výběr?
JP: Nedokážu říct, na jakém místě skončíme, protože play-off je úplně jiná soutěž, ale doufám, že kluci dojdou co nejdál. Bylo by hezké, kdyby přivezli medaili. Celkově mistrovství světa sleduju, odehrálo se tam několik hezkých a zajímavých zápasů a určitě jich ještě několik bude.
VP: Myslím si, že vyhraje buď Finsko nebo Švédsko, prostě skandinávský hokej. Sice se říká, že Kanada se vždycky ve skupině zahřívá a semkne se až v čtvrtfinále, ale můj názor je, že zlatí budou Finové nebo Švédové.

Co váš volný čas, jak ho trávíte?
JP: Ani já, ani Vojta nemáme přítelkyní, jsme takoví dva kluci, co si zbyli, a každý den spolu dojíždíme do Prahy. Pokud mi vyzbyde volný čas, rád ho trávím ve společnosti kamarádů. Občas sleduju i televizi nebo se dívám na svůj oblíbený seriál Peaky Blinders. Baví mě ten příběh i hlavní postava.
VP: Já moc filmy ani seriály nemusím. Jsem fanouškem Liverpoolu, snažím se koukat na každý zápas a když mi to nevyjde, tak se podívám na záznam. Čas si najdu i na své přátele. Rád si zahraju hru CSGO, ale třeba NHL nebo FIFU moc nehraju.

Máte třeba svoji oblíbenou kuchyni?
JP: Mám rád sushi a steaky na všechny různé způsoby.
VP: Mně chutnají italské těstoviny a sushi.

Autor Jakub Vítek
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více