Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
6. srpna 2022

Naši sílu chceme ukázat už v přípravných zápasech, říká Tomáš Pšenička

Sérii přípravných zápasů odstartují slávisté ostrým testem proti pražskému rivalovi. Zápas bude opět speciální především pro Tomáše Pšeničku, který na Spartě vyrůstal. V rozhovoru mimo jiné přibližuje, jak se na něj těší a jak probíhá letní příprava.

Tomáši, jak probíhají první týdny letní přípravy po dovolené?
Je to náročné jako každý začátek přípravy, pracujeme hodně na tom, abychom se dostali do kondice. Teď druhý a třetí týden se už začínáme věnovat systému.

Na co konkrétně se zaměřujete?
Zaměřujeme se hodně na střelbu a na cvičení jeden na jednoho, ale všechno je to hlavně o bruslení a již zmíněné kondici.

Vyhovuje ti víc suchá příprava nebo ta na ledě?
Obě části jsou hrozně důležité. Nejdřív se musí nabrat kondice na suchu, a potom se může dělat něco na ledě. Samozřejmě na ledě je to potom zábavnější, ale posilovna a běhání k tomu patří.

Co říkáš na podobu kádru?
Já bych řekl, že máme kvalitní tým. Sešla se tady hodně dobrá parta kluků, od prvního dne si všichni rozumíme a v kabině je legrace. Takže si myslím, že se máme na co těšit.

Co myslíš, že může být vaší největší zbraní v nadcházející sezóně?
Myslím, že máme kompaktní tým, silný na všech postech. Řekl bych, že naší předností by mohla být i přesilová hra. Jestli se Romanovi v bráně bude dařit tak, jako v loňské sezóně, tak si myslím, že se o něj budeme moct opřít a budeme to mít pokryté i vzadu.

„Zaměřujeme se hodně na střelbu a na cvičení jeden na jednoho, ale všechno je to hlavně o bruslení a kondici.“
Tomáš Pšenička o současné skladbě tréninků

Máš nějaké osobní cíle pro novou sezónu?
Samozřejmě postoupit s týmem co nejdál. Loňská sezóna byla pro nás zklamání. Přestože proti nám stál v playoff těžký tým, měli jsme šanci ho vyřadit, takže určitě chceme postoupit co nejdál a uvidíme. Osobní cíl je právě ten týmový cíl.

Už příští týden rozehrajete sérii přípravných zápasů. Jak se těšíš?
Začneme hned v úterý proti Spartě. Vyrůstal jsem tam a hrál jsem tam do nějakých dvaceti let, takže se určitě těším. V derby se hraje vždycky kvalitní hokej. Zkusíme zopakovat loňské vítězství a doufám, že vstoupíme do těch zápasů správnou nohou.

Bereš ten zápas nějak specificky?
Samozřejmě s 90% těch kluků se znám, jak z mládeže, tak i z dospělé ligy, ale úplně specificky to neberu, spíš je to zápas jako každý jiný.

Mimo jiné vás třeba čekají zápasy s Kolínem, Kladnem nebo Mladou Boleslaví. Co bude vaším cílem?
Budeme chtít určitě ukázat, že jsme kvalitní a silný tým a určitě budeme ve všech zápasech chtít vyhrát. Jsou to sice přípravné zápasy, ale pro nás už je to začátek sezóny a chceme vyhrát co nejvíc utkání.

Ve stejný den, kdy hrajete první zápas na Spartě, začíná v Kanadě odložené juniorské mistrovství světa. Co říkáš tomu, že se hraje takhle netradičně v létě, v srpnu?
Bohužel tady byly nějaké problémy s covidem, takže kluci můžou být vůbec rádi, že se to dohraje. I když je to takhle netradičně, tak si myslím, že je to super, že dostali šanci se předvést a dohrát si to.

Budeš mít možnost sledovat české zápasy?
Já si myslím, že úplně ne, protože ten program máme teď nabitý. Máme zápasy úterý a čtvrtek a ty zbylé dny bude chtít člověk nějakým způsobem regenerovat a strávit ten čas s rodinou, dokud není sezóna, takže se budu snažit využít ten volný čas, jak to jde, a myslím, že na zápasy úplně nebude čas koukat.

Ještě se vrátím k období před začátkem letní přípravy. Stihl jsi někam jet na dovolenou?
Stihl jsem. Byl jsem dokonce dvakrát. Jednou po sezóně a jednou mezi suchou přípravou a přípravou na ledě, takže si myslím, že jsem i kvalitně odpočinutý.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více