Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. března 2021

Nebyl to povedený zápas, vstup do série by měl být jiný, ví Daniel Kružík

Sešívaní odcestovali do nedalekého Kladna, kde je čekal první zápas čtvrtfinálové série proti Rytířům. Kladno v zápase dominovalo a nakonec dokráčelo k výhře 3:1. Speciální sérii hraje slávistický útočník Daniel Kružík, který na Kladně prožil velkou část své kariéry.

Dane, první čtvrtfinálový souboj proti Kladnu vám bohužel nevyšel, jak bys zápas zhodnotil?
Měli jsme nějaký plán, se kterým jsme šli do zápasu. Bohužel mi přišlo, že jsme ho začali praktikovat až od poloviny utkání a určitě to od nás nebyl povedený zápas. Vstup do celé série měl být rozhodně jiný. Nějakou vinu na tom možná nese i unavenost ze série s Třebíčí, ale to je play-off, a tom to je. Nezbývá nám nic jiného než se zaměřit a pořádně připravit na další utkání.

Hráli jste několik přesilových her, které sice vypadaly slibně, ale gólem neskončily. Co chybělo?
Příště se musíme rozhodně zaměřit více na střelbu. Všichni v kabině jsme se shodli, že jsme zbytečně moc kombinovali. Takže chybělo zjednodušení kombinací a více střelby, přesilové hry budou v této sérii klíčové a my je musíme proměňovat.

Pro tebe osobně to musí být obzvlášť speciální série. Na Kladně jsi s hokejem začínal a dlouhou dobu oblékal rytířský dres…
Všechny zápasy proti Kladnu vnímám speciálně, hokejově jsem zde vyrostl a hodně kluků znám. Toto je play-off, zvítězí ten, kdo více chce a dře. Některé zápasy bolí, ale tohle je vrchol sezóny, kvůli kterému celou základní část jedeme na 100 %.

Zmínil jsi, že Kladno dobře znáš. Cítil jsi v zápase nějaký tlak?
Necítil, snažím se na toto nemyslet a hrát, jak nejlépe dovedu, ať proti mně stojí kdokoliv. Pro mě je nejdůležitější odehrát dobré utkání a pomoci týmu k vítězství.

„Dřeli jsme proti Třebíči a budeme dřít dál.“
Daniel Kružík po prvním čtvrtfinálovém klání s Rytíři

Říká se, že zápasy play-off jsou na úplně jiné úrovni než zápasy základní části. Potvrdil to dnešní zápas?
Určitě! Jak jsem již řekl, toto je vrchol sezóny, pro který to všichni hrajeme. Jako všichni v play-off, tak i my jdeme do všech zápasů naplno. Dřeli jsme proti Třebíči a budeme dřít dál.

Kladno vás rozhodně, co se týká fyzické hry, nešetřilo. Vyhovuje ti takový styl?
Taková hra k těmto důležitým zápasům patří. Kladno má mnoho silových a fyzicky vybavených obránců, kteří se své tělo nebojí použít. My nemáme tolik urostlých hráčů, což je pro Kladno výhoda. Musíme se s tím ale poprat, a naopak naši hbitost využít a dovést sérii do vítězného konce.

V sobotu vás čeká odveta, co změnit a jak se připravit?
To si musíme říct ráno, podíváme se na video a soupeře důkladně rozebereme. Budeme se snažit připravit lépe než dnes a zápas vyhrát.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více