18. září
Slavia Přerov
18:00
21. září
Slavia Jihlava
15:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
7. září 2024

Nemáme se koho bát. Dobrá kondice by mohla být naše zbraň, hlásí Novák

Slávisté zažili úspěšnou generálku na start Maxa ligy, když v Edenu porazili německé Lipsko vysoko 9:1. Jedním ze strůjců vítězství byl i Martin Novák, který se vrátil po zranění a zažil parádní večer. „Jsme rádi, ale musíme zůstat nohama na zemi,“ přiznal zkušený útočník, který už je fit a těší se na start ligy.

Poslední přípravný zápas je minulostí. Co vám ukázal směrem ke startu ligy?
Z té vysoké výhry bych žádnou vědu určitě nedělal. I když jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli. Ale myslím si, že v přípravě byly těžší zápasy. Něco jsme si vyzkoušeli třeba v přesilovkách, ale první mistrák bude úplně o něčem jiném.

Novák proti Lipsku

  • 2+2

V předchozím utkání jste měli trošku problém s koncovkou a teď přišla gólová exploze. Došlo k takovému zlepšení, nebo to bylo i tím, že soupeř neměl patřičnou kvalitu?
My jsme si ukazovali nějaké klipy, protože v minulých utkáních bylo dost šancí. Bavili jsme se o tom, že je důležité, abychom se na to zaměřili. V tomhle zápase to naštěstí vyšlo, ale soupeř byl v celkem malém počtu. Zdálo se mi, že mu pak už trochu docházely síly, takže jsme to měli maličko ulehčené. Každopádně jsme rádi, že jsme ty góly dali.

Branek bylo nakonec devět a ve vzduchu visela i desítka. Nehecovali jste to na střídačce, aby se skóre zakulatilo?
Nijak jsme na to nemysleli. Před třetí třetinou jsme si řekli, že ji chceme zase vyhrát. Když jsme od nich dostali gól, tak jsme to chtěli otočit, abychom vyhráli všechny tři třetiny, což se povedlo.

Dá se říct, že vám triumf dodal dávku zdravého sebevědomí a pohody před začátkem ligy?
Určitě je lepší, že jsme přípravu zakončili vítězstvím. Třeba to někomu pomůže, dostane větší klid do hokejky a tak dále. Ale zase nesmíme být v oblacích z toho, že jsme vyhráli takovým způsobem. Musíme zůstat nohama na zemi.

Mohli bychom sázet na kondici, říká Novák

V přípravě jste celkově sehráli osm utkání s řadou zajímavých soupeřů. Jak bys ji zhodnotil?
Co jsem viděl, tak zápasy byly většinou v hodně vysokém tempu. Myslím si, že taková bude i celá soutěž. V každém utkání tam bylo vidět velké nasazení, o což v té přípravě jde, aby se nabrala zápasová kondice. V jejím průběhu tam sice bylo dost nepřesností, ale to je tím, že se tým sehrává.

Už teď lze ohledně předvedené hry tak trochu bilancovat. Co podle tebe bude největší devizou tohohle týmu?
Myslím si, že bychom mohli být opravdu dobře fyzicky připravení. Když nám to sedne, tak bychom mohli ostatní týmy přehrávat i v průběhu zápasu právě tou naší kondicí. Ale vím, že jsou tady šikovní hráči a mohli bychom dobře hrát i přesilovky. Doufám, že nám to klapne a na něčem se chytneme. Je vlastně jedno, na čem to bude. Soutěž bude těžká a hrozně vyrovnaná, budeme muset mít dobrý systém a hodně pracovat.

Hodně pozornosti na sebe strhla spolupráce Matěje Berana s Romanem Přikrylem. Mohou být právě oni tím důležitým faktorem, který bude rozhodovat zápasy?
Jsou to jedni z nejlepších hráčů v týmu a lídři s bohatými zkušenostmi, takže by ten tým měli určitě táhnout.

Kde vás naopak, jak se lidově říká, prozatím asi nejvíc tlačí bota? Co musíte dopilovat?
Občas mi přišlo, že bychom se někdy měli uklidnit. Že chceme dělat spoustu věcí hrozně rychle, a to i v situacích, ve kterých bychom měli zachovat víc klidu. Bylo vidět, že se všichni extrémně snaží a na úkor toho jsme dělali nějaké chyby, měli jsme tam zbytečné ztráty. Ale věřím, že když zapracujeme na to, abychom se trošku uklidnili a nebáli se hrát s pukem, tak to bude dobré.

Tebe osobně v přípravě zastavilo zranění, které jsi utrpěl hned v prvním zápase, a v sestavě ses objevil až v generálce. Jak náročné to pro tebe může s určitou absencí herní praxe být?
Určitě to není ideální, ale aspoň mě to zranění nelimitovalo natolik, že bych nemohl vůbec nic dělat. Bylo dobré, že jsem mohl chodit na kolo nebo posilovny, ale ten led nenahradí nic. Vynechal jsem nějakých sedm nebo osm tréninků na ledě a až pak jsem se mohl zapojit. Bylo skvělé, že mi bylo umožněno i v den volna chodit na nějaké individuální tréninky, díky tomu se mi to líp dohánělo. Načasování nebylo nejlepší, ale pořád lepší, než kdyby se mi to stalo v sezoně.

„Soutěž bude těžká a hrozně vyrovnaná, budeme muset mít dobrý systém a hodně pracovat.“
Martin Novák o nadcházející sezoně

Zranění už tě nijak nelimituje? Můžeš říct, že jsi zdravotně stoprocentně fit?
Snad ano. Cítím se dobře a doufám, že už mě nic nebude trápit.

Do prvního duelu Maxa ligy zbývá ještě týden, ve kterém budete jen trénovat. Jak ti to vyhovuje?
Já jsem rád, že si trochu odpočinu, protože jsem pořád trénoval, abych dohnal to manko. Ta pauza do zápasu je celkem dlouhá, ale aspoň bude čas ještě doladit nějaké systémové věci. Zraněných nás bylo víc, takže si v tom složení, ve kterém jsme trénovali nebo hráli poslední část přípravy, můžeme něco vyzkoušet.

Celý první měsíc vám bude chybět kvůli trestu Tomáš Knotek. Jak velká je to pro tým ztráta?
Je to obrovská ztráta. Je to zkušený a bodový hráč. Budeme se s tím muset poprat a uvidíme.

Na úvod vyrážíte do Zlína a následně přijede do Edenu Přerov. Dá se říct, že vás ostrý start sezony hned ze začátku dost prověří?
Liga je tak vyrovnaná, že je jedno, s kým budeme hrát. Možná pro nás jen dobře, že nás otestují právě takové týmy. Myslím si, že se nemáme koho bát. Když budeme odvádět tu práci, kterou máme, tak můžeme porazit každého. Ale stejně tak můžeme s každým prohrát. Jak už jsem říkal, tak soutěž bude extrémně vyrovnaná, ale doufám, že budeme co nejvíc vyhrávat.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 15.9.2024

Informace k prodeji vstupenek a vyzvednutí permanentních karet

Maxa liga startuje. Slávisté se poprvé představí před vlastními fanoušky ve středu proti Přerovu, v sobotu pak hostí Jihlavu, vstupenky na zářijová domácí utkání jsou v prodeji online na našem webu. ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Junioři dominovali a Dynamu nasázeli pět branek

Východočeský dvojboj zakončili slávističtí junioři přesvědčivým vítězstvím nad Pardubicemi 5:0. Výhru dirigoval hattrickem útočník Lukáš Novák. Pražané o osudu zápasu rozhodli v prostřední periodě, ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Dorost loupil v Plzni a veze si tři body za vítězství nad Wolves

Dorostenci na ledě Pilsen Wolves předvedli dobrý vstup do zápasu, který jim nakonec zajistil tři body. Domácí sice ve druhé polovině duelu začali Pražanů dotahovat, na vyrovnání se ale nezmohli. ...

Číst více
A-TÝM 13.9.2024

Utkání ve Zlíně je odloženo!

Zápas 1. kola Maxa ligy Slavia - Zlín je odložen z důvodu nepříznivé předpovědi počasí, která předpokládá extrémní srážky a hrozící povodně a s tím spojené komplikace, obzvlášť na území Moravy.

Číst více