Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
8. března 2020

Neproměňovali jsme šance, hledá Kolařík příčiny neúspěchu juniorů

Tuhle sezonu si za rámeček nedají. Slávističtí junioři zakončili ročník porážkou 2:5 s Karlovými Vary a skončili předposlední ve skupině A DHL Superpoháru. „Trápili jsme se v koncovce,“ hledá příčiny neúspěchu asistent trenéra Pavel Kolařík.

17. místo z 19 týmů a 4. místo z 5 týmů. Bilance slávistických juniorů v obou soutěžích, které se hrály místo odložené DHL Juniorské ligy akademií, rozhodně příznivě nevypadají.

V turnaji O Pohár DHL odehráli sešívaní 36 utkání, vyhráli ve třetině z nich a celkem nasbírali 39 bodů. V následném DHL Superpoháru, jenž se hrál od začátku ledna, pak svěřenci Jiřího Vebera vyhráli jednou a v osmi duelech urvali čtyři body.

„I když jsme si nějaké šance vypracovali, celou sezónu jsme se trápili v koncovce,“ vysvětluje asistent trenéra Pavel Kolařík. Dokládají to i statistiky – v první soutěži byli slávisté s 86 vstřelenými brankami druhým nejhorším týmem, v Superpoháru dali v osmi střetnutích 18 branek.

„Byli jsme trestaní za chyby v obranném pásmu.“
asistent trenéra juniorů Pavel Kolařík

Nejproduktivnějšími hráči červenobílých byli Damien Hradil v úvodní části ročníku (7+16) a Martin Petrák v druhé, kratší soutěži (2+4). I on vidí důvody neúspěchu v ofenzivě: „Za sezónu jsme měli tolik šancí, ale nedokázali jsme jich dostatek proměnit.“

Nejvíce utkání v brankovišti odchytal Petr Pánek (celkem 22), jenž v Poháru zaznamenal 89,59% úspěšnost zákroků, v Superpoháru si mírně polepšil na 89,6 %. V Superpoháru mu ale chyběla efektivnější obrana – 34,88 inkasovaných střel na zápas byla ve skupině A druhou nejhorší hodnotou.

„Byli jsme trestaní za chyby v obranném pásmu. Soupeři nám dávali branky z předbrankového prostoru, který jsme neměli dostatečně pokrytý,“ vysvětluje Kolařík.

„My starší jsme se k tomu nepostavili jako správní lídři, nebodovali jsme, jak jsme měli. Chvílemi jsme taky netáhli za jeden provaz,“ uzavírá kapitán nejstarší mládežnické kategorie Petrák.

Sešívaní junioři zakončili ročník prohrou s Karlovými Vary, ve skupině A DHL Superpoháru tak skončili na 4. pozici. V Turnaji O Pohár DHL se předtím umístili na 17. místě.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více