Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. ledna 2022

Nevážili jsme si toho, jak Márty skvěle chytal, říká Brož

Díky jeho asistenci na úvodní branku Filipa Vlčka se sešívaní dostali do vedení, na body ale kvůli gólu v závěru třetí třetiny nedosáhli. „Bylo tam moc ztrát, zaslouženě jsme prohráli,“ nebyl spokojený po zápase s Jihlavou útočník Jaroslav Brož. V rozhovoru mluví i o výpadku z tempa a podpisu nové smlouvy.

Proč jste nakonec nedosáhli ani na bod?
Co se týče hry v obranném pásmu, tak ta byla z naší strany špatná, měli jsme hrozně moc ztrát. Nechávali jsme jim puky a oni pak z toho měli šance. Nebyly to ani nějaké malé šance, ale téměř gólovky, tohle se nemůže stávat. Márty výborně chytal, jinak to mohlo vypadat úplně jinak. My jsme si nevážili skóre a ze hry vyplynulo, že to nakonec soupeř otočil. Myslím, že to byla zasloužená prohra, bylo tam prostě moc ztrát.

V útoku jste hrozili zejména po rychlých přechodech přes střední pásmo. Připravovali jste se na to záměrně, nebo to vyplynulo ze hry?
Vyplynulo to z toho, že jsme tam protečovávali puky. Z toho vyplynula přečíslení, ale nebylo jich moc. Někdy jsme to ani nezakončili a jen jsme si nějak přihráli. Měli jsme pár střel, ale pro jejich gólmana ani pro obranu jsme to nedělali vůbec těžké. Pár akcí tam sice bylo, ale nedá se říct, že bychom byli v tomto zápase nějak ofenzivní.

Skvělé zákroky opět předvedl Martin Michajlov. Držel vás nad vodou?
Myslím, že jeho výkon byl na tomhle zápase to jediné pozitivní. On jediný může v klidu usnout, i když i jeho prohra samozřejmě mrzí. Márty chytal skvěle a my jsme si toho nevážili.

„Myslím, že jeho výkon byl na tomhle zápase to jediné pozitivní.“
Jaroslav Brož o výkonu Martina Michajlova
Je i přesto něco, co byste si chtěli z utkání odnést?
Určitě týmového ducha, kterého jsme se snažili mít. Snažili jsme se do toho jít jako tým, ale nevyšlo to. Takhle nějak bychom si to ale měli srovnat v hlavách, že bychom do toho zápasu měli jít jako tým, a ne jako jednotlivci. Potom se to může otočit k nám.

Hráli jste po více než týdnu. Jak bylo složité se během neplánované pauzy udržet v zápasovém rytmu a pak naskočit zpět?
Je to těžké. Hodně jsme trénovali a myslím, že jsme na tenhle zápas byli dobře připravení. Ale jak říkám, nevážili jsme si toho, jak Márty chytal. Všichni se na ten zápas těšili, ale nevyšlo to.

Na začátku ledna jsi podepsal smlouvu na další sezónu. Vnímáš to jako další motivaci?
Je to pro mě psychické odlehčení. Moc si vážím, že mě Slavia podepsala. Chci se snažit, abychom udělali co nejlepší výsledek a abychom do další sezóny šli s čistou hlavou.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 10.4.2024

Aukce hraných dresů z uplynulé sezony končí dnes ve 20:00!

Dnes ve 20:00 končí aukce hraných dresů, ve kterých sešívaní nastupovali v uplynulém ročníku. V nabídce jsou červené dresy, v nichž hráli slávisté svá venkovní utkání, černé dresy, které používali ...

Číst více
ROZHOVORY 9.4.2024

Dokázal jsem, že ještě nepatřím do starého železa, těší Kajínka

Svými výkony ukazuje, že i ve 35 letech se dá hrát hokej na vrcholové úrovni, a jako defenzivní opora týmu chce být vzorem pro mladé. I z toho důvodu se David Kajínek rozhodl prodloužit se Slavií ...

Číst více
OHLASY 9.4.2024

Lépe už ani vyjít nemohlo, hodnotí Kucharčík druhé utkání proti Vsetínu

Ačkoliv je Matouš Jan Kucharčík věkově stále ještě dorostenec, ve finále Ligy juniorů mu pomáhají už i zkušenosti z mužského týmu. I díky jeho třem gólům vede Slavia sérii proti Vsetínu už 2:0 na ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 8.4.2024

Klíče k úspěchu ve Vsetíně? Pokora, snaha, vytrvalost, ví Hron

Ve druhém duelu finále Ligy juniorů přispěli góly také slávističtí obránci. „Roli hrálo i štěstí, nám to tam napadlo. Spolupráce s Tomášem Joklem fungovala skvěle,“ pochvaluje si bek s dvaadvacítkou ...

Přehrát video