Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
5. května 2021

Nová tvář do obrany, Slavii posílí Matyáš Zelingr

Kádr Slavie pro novou sezonu posílí obránce Matyáš Zelingr. Mladý bek se zkušenostmi z druhé nejvyšší soutěže i z extraligy přichází stejně jako Patrik Machač z Kladna.

I když je mu teprve dvaadvacet let, má na svůj věk hodně zkušeností v seniorském hokeji. Zelingr má odehráno 122 zápasů v Chance lize, 35 v extralize a dalších 13 v baráži.

V kladenském A-týmu debutoval už v šestnácti letech a celkem v profesionálním hokeji zatím nasbíral 27 bodů za 4 góly a 23 asistencí. Většinu z nich za Rytíře, pouze v předminulé sezoně si na pár zápasů odskočil do Ústí. Prošel zároveň všemi mládežnickými reprezentacemi.

„Matyáš je mladý obránce, který má potenciál a já věřím, že ho u nás ukáže. Jedná se o ofenzivního beka, který dobře čte hru a na svůj věk už toho má poměrně hodně odehráno. Věřím, že nám pomůže,” říká hlavní trenér Jiří Veber.

„Se Slavií jsem byl už nějakou dobu v kontaktu a asi klíčový v rozhodování byl pan Veber, který mě zná a ví co ode mě čekat. Věřím, že budu mít důležitější roli, než loni na Kladně, a že nezklamu. Myslím si, že změna prostředí mi prospěje, těším se šíleně moc,” hlásí Zelingr.

Kompletní rozhovor s nejnovější slávistickou posilou přineseme na webu ve středu odpoledne.

Titulní foto: rytirikladno.cz

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více