Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. září 2023

Nováček Kajínek: Cítím se tu skvěle, spoluhráče se budu snažit strhnout výkony na ledě

Na začátek výhra. Slávistický obránce David Kajínek si odbyl premiéru v červenobílém dresu při pohodové výhře proti Letňanům. „Jsem rád, že jsem si to v tomhle utkání osahal. Byl to od nás dobrý výkon,“ uvedl zkušený zadák.

Proti druholigovému soupeři sis odbyl premiéru v červenobílém dresu. Jaká pro tebe byla?
My jsme si na to s klukama sáhli na tréninku, ale první zápas je samozřejmě vždycky iný. Než se do toho člověk dostane, než chytne tempo a rytmus. V tomhle utkání jsem si to osahal a jsem za to rád. Už se těším na další.

Letňany jste porazili vysoko 6:0. Jak bys duel s druholigovým soupeřem zhodnotil?
Od nás to byl dobrý výkon. Měli jsme spoustu šancí. Někdy jsme si to v koncovce až moc komplikovali, ale naštěstí nám to tam pak ve třetí třetině napadalo a vyhráli jsme.

Letci nedali ani gól, byli v ofenzivě vůbec nebezpeční?
Také vystrčili drápky a měli tam nějaké dobré akce, ale ty jsme jim většinou nabídli sami. Ještě je samozřejmě co zlepšovat. Je začátek sezony a věřím, že to do startu ligy vychytáme.

„Ještě je samozřejmě co zlepšovat. Je začátek sezony a věřím, že to do startu ligy vychytáme.“
David Kajínek o formě Slavie

Dá se říct, že vás domácí generálka nakopla na začátek ligy? I když vás prověřil jen protivník z nižší soutěže?
Já doufám, že ano. Kluci už tu odehráli slušný zápas s Kladnem a doufám, že dobré utkání odehrajeme i v Boleslavi. Snad navážeme na dobré výkony a budeme dobře připravení na start ligy.

Ve Slavii jsi teprve chvíli, jak se zatím v Edenu cítíš?
Cítím se tu výborně. Kluci v kabině mě vzali super, za což jsem moc rád. Takže zatím mám jenom skvělé pocity.

S týmem jsi sice ještě nestrávil tolik času, ale jak se ti zatím jeví?
Kluci skvěle makají. Jsou mladí a draví, líbí se mi jejich přístup. Věřím, že budeme na ledě houževnatí, lítaví a budeme pro každého nepříjemný a bruslivý soupeř.

Počítáš s tím, že si jako starší hráč s bohatými zkušenostmi řekneš v kabině svoje a budeš vzorem i mentorem pro ty mladší?
Já v kabině úplně moc nemluvím. Snažím se kluky spíš strhnout výkonem na ledě. Ale je jasné, že když bude potřeba, tak mladším klukům rád pomůžu. A když budou chtít, předám jim i nějaké zkušenosti.

Příprava je u konce a vás čeká jako poslední soupeř extraligová Mladá Boleslav. To asi bude pořádná prověrka, že?
Já se na to těším, hráči Boleslavi jsou lítaví a brusliví, takže to beru i v rámci dobré kondiční přípravy na sezonu. Bude to dobrý zápas. Může nás dobře prověřit a nastartovat na začátek sezony.

Právě ostrý start sezony přijde vzápětí. Už příští středu přivítáte na domácím ledě Litoměřice. Jak se po dlouhé pauze těšíš?
Těším se moc. Ta příprava je většinou dlouhá, hodně se trénuje. Já jsem sice větší část trénoval individuálně, ale na mistráky už se těším. Je to úplně něco jiného a má to jiný náboj. Hraje se o hodně. Bude důležité do ligy dobře vstoupit a udělat si hned na začátku v kabině pohodu.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více