Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. září 2020

Nula v nájezdech? Nebyla to zas tak těžká práce, culí se Michajlov

Sešívaní prodloužili proti Vrchlabí vítěznou sérii a lví podíl na tom měl gólman Martin Michajlov. Pochytal dvaatřicet střel a v samostatných nájezdech nepustil za svá záda ani jeden puk. „Kluci nájezdy umějí. Na mně bylo jenom dobře si vybruslit a držet pořád správný úhel,“ popisoval po zápase.

Zápas s Vrchlabím jste nakonec vyhráli po samostatných nájezdech. Je to pro vás ztráta, nebo výsledek vzhledem k průběhu zápasu berete?
Určitě bereme každý bod. Je škoda, že jsme to na konci nedotáhli na tři body, ale jsme rádi i za ty dva, protože každý bod se počítá. Musím říct, že Vrchlabí nehrálo vůbec špatně na to, že bylo v karanténě, mělo míň tréninků a byl to pro něj první zápas. Ukázali kvalitu, mají kvalitní hráče a celý tým šlape. Pro nás je škoda, že jsme neudrželi vedení, ale jsme rádi za výhru a dva body.

V čem konkrétně vás Vrchlabí překvapilo, že bylo tak vyrovnaným soupeřem?
Mají dobrý útok a dokázali si připravit dobré šance, na které jsme špatně reagovali. Prohrávali jsme osobní souboje u nás v pásmu. Tímhle nás asi překvapili. Jejich největší zbraní byl důraz u nás v pásmu a měli taky hodně dobré přechody do útoku.

Z důrazu ve vašem pásmu vyplynul i první smolný gól, který jste inkasovali. Jak jsi viděl tuhle situaci?
Soupeř vyjel zpoza brány a chtěl zasunout puk podél tyčky kolem mojí nohy. To jsem si pohlídal, klekl jsem si na koleno a pravou nohu jsem nechal u tyčky. Pak jsem se chtěl přesunout proti dorážce. Puk ale zůstal u tyče, špatně jsem se odrazil a přijel útočník, který dorážel do brány. Byla to škoda, kluci se mi snažili pomoct, ale já jsem se špatně odrazil. Celé to vyplynulo ze soupeřova důrazu před bránou, v čemž nás občas přehrával.

Vyrovnání na 1:1 přišlo vteřinu před koncem první třetiny. Nabudil vás gól do šatny?
Určitě ano. Takový gól vás vždycky povzbudí a soupeře srazí. Ve druhé třetině to ale na Vrchlabí nebylo tolik znát, až mě to překvapilo. Hráli pořád ve stejném tempu, ale nám vyrovnání rozhodně pomohlo.

V úvodu sezóny vás zlobily přesilovky. Proti Vrchlabí jste v jedné skórovali, ale příležitostí jste měli víc. Pracujete na početních výhodách na trénincích?
Na přesilovkách pracujeme. Už si v nich dokážeme vypracovat velké šance. Ještě nám to ale drhne v koncovce, občas nám selže zpracování nebo poslední přihrávka. Když se dostaneme ke střelbě, tak ji obránci zblokují a nám chybí důraz před brankou. Musíme se víc cpát do brankoviště a jít gólům takříkajíc naproti. Šance si umíme vytvořit, ale chce to zapracovat na důrazu, abychom je dotáhli do zdárného konce.

V prodloužení jste začali přesilovkou a od jejího konce nedošlo k přerušení. Vůbec tak nedošlo na hru ve třech proti třem. Zažil jsi už takovou situaci?
Párkrát jsem to zažil. Když končí vyloučení v prodloužení, tak hraje pořád o dva hráče míň než běžně. Na ledě je víc místa, takže se tolik nepřerušuje a i brankáři se snaží rychle rozehrát. S Vrchlabím to bylo podobné, hra se přelévala za strany na stranu a nebyl důvod přerušovat. Pro oba týmy to asi bylo lepší.

Pomohlo ti do nájezdů, že jsi byl z prodloužení rozchytaný?
Asi ano, ale nájezdy jsou něco jiného. Naši kluci v nich předvedli parádní zakončení, které zkoušejí i na trénincích. Jsou to hráči, kteří tuhle disciplínu umějí. Na mně bylo jenom je podržet a nedostat žádný gól, což se mi povedlo. Na druhou stranu musím říct, že první dva střelci proti mně neudělali skoro žádné naznačení. Jeli, navedli si puk a vystřelili. Musel jsem si jenom dobře vybruslit a držet si pořád správný úhel. Nebyla to zas tak těžká práce.

Příští utkání hrajete ve středu doma s Přerovem. S čím do zápasu půjdete, abyste získali další body?
Do zápasu půjdeme samozřejmě s velkým nasazením. Chceme naši domácí pevnost v Edenu držet a získávat v ní co nejvíc bodů. Musíme zlepšit nějaké věci, hlavně důraz před brankou. To bude asi náplň nejbližších tréninků před zápasem. Ve středu se potom budeme rvát o každý bod.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více