Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. ledna 2023

Oba zápasy bolely, ale šly vyhrát, mrzí Kerna poslední duely v Edenu

Proti Třebíči i v sobotu proti Přerovu se dokázali sešívaní prosadit pouze v úvodu utkání. „Chyběl nám důraz před soupeřovou brankou. Vítězství těžko urveme na jeden gól,“ popisuje útočník sešívaných Jan Kern. V rozhovoru mluví nejen o obou domácích prohrách, ale i o přínosu kapitána Knotka a zbývající části ligy.

Proti Přerovu se vám poslední dvě sezóny nedaří, nevyhráli jste v osmém vzájemném utkání v řadě. Čím to podle tebe je?
Přerov je těžký soupeř, který se dlouhodobě pohybuje vysoko v tabulce. Nemyslím si, že podáváme špatné výkony, bohužel se ale neprosazujeme střelecky. Oni hrají dobře do obrany a my nejsme schopni ji překonat. S jedním nebo žádným gólem se zkrátka nevyhrává, a pokud si dobře pamatuji, tak jsme více než dvě nebo tři branky nedali. A stejně to bohužel dopadlo i nyní.

Poslední zápasy s Třebíčí a Přerovem vypadaly z tribuny podobně – prosadili jste se v úvodu, ale další gól jste už nepřidali. Našel bys mezi nimi taky paralelu?
Určitě, ty zápasy měly podobný průběh. Dostali jsme se brzo do vedení, ale ve zbytku utkání se nám proti dobře fungujícím defenzivám nepodařilo prosadit. Oba dva zápasy bolely, oba dva zápasy byly odmakané a šly vyhrát. Vítězství ale těžko urveme na jeden gól.

Co chybělo k tomu, abyste přidali další branku?
Myslím, že jsme měli malý důraz do brány. I když jsme před soupeřovým gólmanem byli, tak tam chyběl druhý hráč na odražené kotouče. Oba týmy dobře brání, takže jsme ani na nějaké krásné akce neměli pořádně prostor. Chyběl nám hlavně důraz.

Co se týče přesilovek, v posledních týdnech střídáte dobré a horší zápasy. Jsou právě početní výhody něco, na čem teď více pracujete?
Podle mě na přesilovkách pracujeme průběžně pořád stejně. Možná bychom si to teď ale potřebovali více rozebrat, zjistit, kde je potřeba se zlepšit, a pak prostě dávat víc gólů. V početních výhodách se rozhodují zápasy.

Ve druhé třetině se utkání s Přerovem trochu vyostřilo. Jak jsi to viděl ty na ledě?
Bylo to podobné jako každý jiný zápas. Když jeden tým potřebuje srovnat, tak se žene dopředu. To pak většinou vede i k nějakým ostřejším soubojům.

„Tomáš je kvalitní hráč a je pro nás velkým přínosem.“
Jan Kern o kapitánovi sešívaných Tomáši Knotkovi

Co potom zaznělo před posledním dějstvím v kabině, když jste potřebovali dotáhnout jednobrankové manko?
Zaznělo víceméně to, co jsem zmiňoval na začátku. Řekli jsme si, že se musíme více tlačit do branky. I když tam třeba jeden hráč už je, tak ať tam přijede i druhý, který může sbírat odražené puky a hned dorážet.

Před týdnem se do sestavy vrátil i kapitán Tomáš Knotek a hned se začal prosazovat. Jak je cítit jeho přítomnost zpátky v týmu?
Hodně, určitě jsme rádi, že je zpátky. Tomáš je kvalitní hráč a je pro nás velkým přínosem. Jak jsi říkal, hned začal dávat i hodně gólů. Tým ale potřebuje, abychom se přidali i my ostatní a začali se taky trefovat.

Do konce základní části zbývá deset zápasů a tabulka je hodně vyrovnaná. S čím půjdete do poslední části ročníku?
Musíme co nejvíce vyhrávat, abychom se dostali do play-off a měli jsme šanci zabojovat o vítězství v lize. Teď je potřeba se dobře připravit na Litoměřice, které nás čekají v pondělí.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více