Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. května 2022

Obránce Šimon Szathmáry bude hrát za Slavii!

Další posilou obranných řad Slavie je šestadvacetiletý Šimon Szathmáry. Spolu s Dušanem Žovincem tak přichází z Poruby i její druhý nejproduktivnější bek a v poslední době i jeden z nejlepších obránců Chance ligy.

„Šimon je podobně jako Dušan Žovinec výborný bruslař a šikovný bek, navíc se jedná o praváka. Hodně si od něj slibujeme, je výborný na přesilovky a měl by podporovat ofenzivu,” přibližuje sportovní manažer Jaroslav Bednář.

„Do Slavie jsem chtěl a klub o mě měl taky zájem, takže jsme se dohodli hodně rychle. Slavia mi byla vždycky sympatická,” říká o svém příchodu Szathmáry.

Vnuk bývalého vynikajícího československého reprezentačního obránce Jana Suchého odehrál ve druhé nejvyšší soutěži celkem 346 utkání, v nichž nastřílel 45 gólů a přidal 109 asistencí.

Postupně působil v Kadani, Jihlavě, Třebíči a Porubě, na jedenáct zápasů nakoukl v dresu Chomutova také do extraligy. Teď se těší na svoji premiéru ve Slavii, kde bude nastupovat s číslem 73.

Aktuální složení kádru

Brankáři: Roman Málek, Michal Pittr, Tomáš Volevecký
Obránci: Jindřich Barák, Tadeáš Hejda, Karel Klikorka, Šimon Szathmáry, Dušan Žovinec, Tomáš Duda, Zoran Fiala, Dominik Němeček
Útočníci: Jaroslav Brož, Jan Kern, Tomáš Knotek, Pavel Mrňa, Michal Poletín, Tomáš Pšenička, Vladimír Růžička, David Šteiner, Robin Všetečka, Lukáš Žejdl, Maxim Havrda, Vladislav Houška, Tomáš Labuzík, Daniil Petrov, Lukáš Strnad, Petr Šíma, Štěpán Turek.
Pozn.: Tučně vyznačení hráči mají s klubem uzavřené smlouvy pro sezonu 2022/23.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více