Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. října 2022

Od začátku jsme šli za výhrou. Snad teď chytneme vlnu, doufá Poletín

Slavia v zápase proti Třebíči vedla už od první minuty a ani vyrovnání na 1:1 ji nevyvedlo z míry. Své vedení dokázala navýšit, a nakonec Horáckou Slavii přestřílet 6:1. „Z minulého zápasu jsme se poučili, díky tomu jsme dnes vedení udrželi a dotáhli zápas do vítězného konce,“ vysvětluje útočník Michal Poletín, který proti Třebíči vstřelil svůj první gól sezóny.

Michale, co tě na zápase proti Třebíči bavilo ze všeho nejvíc?
To, že jsme vyhráli! Poslední zápasy se nám nedařilo a už bylo potřeba to zlomit. Myslím si, že tímto výkonem jsme si od začátku šli za prolomením našeho neštěstí. Až na ten gól na 1:1 si myslím, že jsme celé utkání odehráli dobře a konečně se nám to povedlo dovést do vítězného konce.

Jak bys celkově utkání zhodnotil?
Takticky jsme ho odehráli přesně tak, jak jsme si řekli, až na pár ztrát v první třetině, kdy nám z toho zahrozil ten jeden gól. Pak jsme to dokázali zase vrátit na 2:1, vedení udržet a třetí třetinu už odehrát super defenzivně. A navíc jsme dali ještě další góly, takže perfektní.

Co jste změnili, že se vám skutečně začalo konečně dařit?
Pracujeme na nějakých detailech, trošičku jsme tam nějaké věci změnili. Například dostávání puku z obraného pásma, taky více hrajeme pospolu. Nevím, jestli jsme toho změnili úplně moc, pracujeme spíše na detailech. Taky se štěstí konečně přiklonilo na naši stranu a jsme moc rádi, že se to povedlo. Ale každopádně je to jen jedna výhra a čekají nás další zápasy v příštím týdnu, takže se už musíme připravovat na pondělí. Doufám, že chytneme vlnu a uděláme body v kuse.

„Jsem rád, že jsem dal gól, určitě mi to pomůže, ale vyhrávat a dostat se ze dna tabulky je teď to nejdůležitější.“
Michal Poletín o své brance

Proti Třebíči se vám podařilo ubránit všechna oslabení, se kterými jste mívali problémy. Nastaly nějaké větší změny právě i v obraně?
Hodně se o tom bavíme, jelikož se nám to ze začátku nedařilo. Snažíme se blokovat více střel, hodně se doplňovat a pomáhat klukům před bránou. Roman Málek zase odchytal parádní zápas, takže se snažíme to takhle dávat dohromady. Naštěstí do sebe vše zapadlo a ty góly jsme nedostali.

Jak jsi říkal, Roman Málek chytal skvěle…
Výborně! Nám to v obraně předtím bohužel tolik nešlo, takže dostal kolikrát takové blbé góly, za které ani nemohl. Ale i tak si myslím, že chytal nadstandardně. Proti Třebíči opět odvedl skvělou práci a je super, že máme takovou oporu v zádech.

Stojí za zlepšením i změna trenéra?
Byla na nás deka, nedařilo se nám a změna trenéra byla pro tým určitě impuls.

Ty jsi vstřelil svůj první gól letošní sezóny. Jak to, že padl až teď?
Přeskládali jsme přesilovky, takže hraju se stejnými kluky jako loni. Myslím si, že tam už o sobě víme a víme, co chceme hrát. Prostě se to tam odrazilo akorát do toho místa, kde jsem měl být a padlo to tam, takže jsem moc rád. Každopádně jsem ještě mnohem radši, že jsme urvali tři body jako tým.

Konečně se štěstí odrazilo i ke mně, říká Poletín

Právě tvůj gól vyhnal brankáře hostů z brány. Jak jsi to vnímal?
Byli jsme tam dlouho na přesilovce, točili jsme se dokola, a nakonec to dopadlo tak, že puk se na prostředku zblokoval a já už to měl jen do prázdné brány. Takže konečně se to trošku taky odrazilo ke mně, já do toho jen píchnul a už to bylo v bráně.

Zaslouží si to oslavu?
Oslavu si zaslouží hlavně naše vítězství. A jak říkám, jsem rád, že jsem dal gól, určitě mi to pomůže, ale vyhrávat a dostat se ze dna tabulky je teď to nejdůležitější.

V minulém zápase jste se dostali do vedení, ale soupeř zvládl skóre otočit. Neobávali jste se podobného průběhu i tentokrát?
Bavili jsme se o tom, ale vyloženě obavu jsme neměli, spíš jsme se z toho poučili. Bylo to o tom, že jsme minule přestali hrát, takže Jihlava otočila. Konec zápasu nebudu komentovat, myslím, že jsme mohli jít do prodloužení, ale dobře. Řekli jsme si, že to tentokrát musíme odehrát v klidu. Beru to opravdu jako poučení. Musíme zkrátka hrát pořád ten stejný hokej bez zbytečných chyb. Roman Málek nás podržel a konečně se dostalo na naše vítězství.

Bereš tento zápas jako odrazový můstek ode dna tabulky?
Věřím v to.

Už v pondělí hrajete v Sokolově. Je pro tebe tak rychlý sled zápasů vyhovující nebo ani ne?
Ano, já jsem radši, když se hraje častěji.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video