Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
8. října 2019

Po 25 letech proti Sokolovu. Zapíše Slavia šestou domácí výhru v řadě?

Sešívaní by v zápase s nováčkem ligy ze Sokolova rádi potvrdili domácí formu. Tým ze západu Čech se zatím ve vyšší soutěži, do které loni postoupil po dlouhých dvaadvaceti letech, hledá. Speciální souboj proběhne i na lavičce obou týmů – postaví se proti sobě dva asistenti trenéra národního týmu. Utkání začíná ve středu v 18 hodin.


12. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Baník Sokolov

Porovnání
8. (18 b.)
Postavení v tabulce
15. (6 b.)
25:25
Skóre
33:47
Tomáš Šmerha (5+5)
Lídr bodování
Matěj Zadražil (5+5)
Tomáš Šmerha (5 gólů)
Nejlepší střelec
Matěj Zadražil (5 gólů)
Jan Novák (2+2)
Obránce
Petr Vodička (0+5)
Martin Michajlov (91,11 %)
Roman Málek (94,48 %)
Úspěšnost brankářů
Ondřej Kuchař (86,88 %)
Jan Bednář (87,18 %)
Havířov – Slavia 1:0
Poslední zápas
Sokolov – Benátky 3:4


Sešívaní sice v posledním kole nestačili na Havířov, předtím se ale červenobílá mašina začala slušně rozjíždět. O to větší škoda, že na ledě AZetu rozhodla jediná branka v samotném závěru utkání. Osmnáctiletý Roman Málek, který dostává v brankovišti stále více prostoru, inkasoval poprvé čtyři minuty před koncem třetí třetiny. Tato havířovská trefa se nakonec ukázala jako rozhodující.

Zase se tak potvrdilo, že se sešívaným zatím příliš nedaří navázat na dobré výkony výkony z domácího stadionu i na ledě soupeřů. V Edenu totiž slávisté body zatím skutečně moc nepouštějí, jako jediné si z vršovického ledu odvezlo tři body Ústí v prvním kole.

„Oproti přípravným zápasům se naše výkonnost zvedla a věříme, že bude mít i nadále stoupající tendenci. Ukázalo se, že můžeme hrát s každým, ale také to, že soutěž bude vyrovnaná a těžká,“ říkal trenér Říha po deseti odehraných kolech.


Další prověrku pro svěřence Miloše Říhy představuje Baník. Sokolovští se zatím v Chance lize hledají. V tabulce jim patří předposlední příčka. V letošním ročníku sbírají spíše prohry, přetlačit dokázali jen Frýdek-Místek a poslední Kadaň.

Postup po 22 letech

Není se však tolik čemu divit. Druhou nejvyšší soutěž hráli na západě Čech naposledy v roce 1997 – na prvoligové kluziště se Baník letos v záři vydal po dlouhých 22 letech. Poslední společné působení Slavie a Baníku v naší druhé nejvyšší soutěži se datuje až do ročníku 1993/94. V tu dobu většina hráčů ze sokolovské soupisky (průměrný věk kolem 23 let) ještě ani nebyla na světě.

Roli nejzkušenějších hráčů v Sokolově plní kapitán Tomáš Rohan a Petr Přindiš. Ti po emotivním postupu přidali na sociální síť společnou fotku s následujícím popiskem: „Poznali jsme se když nám bylo 6 nebo 7 let. Když nám bylo 16-17 tak jsme snili o tom, že bychom chtěli vybojovat 1.ligu v Sokolově a hrát za svůj klub. Kamarádi, je nám 30 a včera jsme si řekli - Brácho, MÁME TO!“

Bodově však tým táhnou jiní. Sešívaní gólmani si budou muset dát pozor především na desetibodové duo Zadražil – Stříbrný. Těm navíc sekundují Kverka s Vracovským, tedy hráči, kteří už mají (stejně jako Přindiš) zkušenosti s druhou nejvyšší soutěží i v dresu Slavie.

Když k tomu přidáme fakt, že tuhle partu ve středu požene dopředu z pozice trenéra Karel Mlejnek, asistent trenéra národního týmu, je jasné, že Sokolovští nebudou chtít dát svou kůži lacino. Navíc se ale rýsuje zajímavý souboj na lavičce obou celků – Miloš Říha a Karel Mlejnek společně působí jako asistenti hlavního trenéra národního týmu.

Který z nich nakonec bude slavit? Utkání startuje ve středu v 18 hodin. Vyjdete se podpořit sešívané, vstupenky můžete nakupovat zde.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více