Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. prosince 2019

Po prvním gólu jsme přestali hrát, litoval Furch po prohře se Vsetínem

Ani třetí pokus o zisk bodů sešívaným hokejistům ve skupině O pořadí v play-off nevyšel. Slávisté po boji podlehli Vsetínu 3:5. Po delší době se střelecky prosadil také Aleš Furch, který hodnotil sobotní zápas: „Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Rozhodly malé chyby, které jsme udělali v defenzivě.“

Hokejisté Slavie nevstoupili do zápasu ideálně. Dobrý pohyb Valachů způsoboval Pražanům velké problémy, přesto to však byla červenobílá letka, která se ujala vedení. Navrátilec po zranění obránce Marek Ryzák od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě a vstřelil vedoucí gól.

„Bylo dobré, že jsme se dostali do vedení, ale měli jsme nadále pokračovat ve své hře. Po prvním gólu jsme přestali hrát. Vsetín měl hned navrch a z toho pak pramenily inkasované góly,“ uvedl mladý forvard, který litoval špatného vstupu do druhé části.

Všechny tři dvacetiminutovky pojil tento klíčový okamžik. Vsetín dokázal opanovat začátky třetin a vytvořil si tím rozhodující náskok. Sešívaní měli v průběhu celého střetnutí velké problémy s kontry vsetínského útoku, který si dokázal vypracovat mnoho šancí.

„Soupeř byl silný v protiútoku. Mají velice rychlý útok a vytvářeli si velké množství přečíslení. My jsme to potom nezvládali dobruslit, což byla asi největší chyba, kterou jsme dělali,“ hledala příčiny porážky červenobílá devětačtyřicítka.

„Kdyby byla třetina delší, možná bychom vedoucí gól vstřelili.“
Aleš Furch o převaze Slavie na konci druhé třetiny

Slavia nic nevzdala a dokázala dokonce srovnat. Po brance Vampoly a právě Furcha se vrátila zpět do zápasu. „Skočil jsem na led a udělal oblouk, Filip Vlček poté dostal nahrávku a dal mi to do prázdné branky, takže z velké části je to jeho gól,“ hodnotil útočník vyrovnávací branku na 3:3.

„Škoda, že jsme nedokázali po vyrovnání ve druhé třetině vstřelit branku na 4:3. Tlak jsme měli, ale nezbývalo nám příliš mnoho času do konce třetiny. Kdyby byla třetina delší, možná bychom vedoucí gól vstřelili,“ přemýšlel Furch nad koncem prostřední části.

I na začátku třetí části svěřenci Miloše Říhy inkasovali a moravský celek pak dovedl utkání do vítězného konce. „Vsetín je zkušené mužstvo, ve třetí třetině se zatáhli a už si to pohlídali,“ dodal závěrem odchovanec Slavie, který však věří, že pokud se sešívaní budou držet své hry, body v zápase s Porubou celek z Vršovic už neminou.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více