Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
31. ledna 2021

Poletín: Těšil jsem se zpátky. Jako tým se musíme zvednout

Michal Poletín se po šesti letech vrátil do Slavie. Hned v prvním zápase po příchodu si připsal asistenci a významnou měrou se podílel na výhře Slavie nad Vsetínem. Slávistický odchovanec se na svoji obnovenou premiéru těšil, zároveň ale dodává, že hlavní úkol celého týmu je ještě stále před ním.

Michale, jak bys zhodnotil vítězství se Vsetínem 3:1?
Do zápasu jsme šli s tím, že musíme nutně vyhrát. Kluci se Vsetínem ve středu prohráli, takže teď to chtělo ty tři body uhrát, proto jsme tak do zápasu vstoupili.

Můžete být tedy s výkonem spokojení?
Začali jsme dobře, pak jsme sice dostali gól při oslabení, ale naštěstí nás to nepoložilo a zápas jsme otočili. Myslím si, že celkově jsme byli herně lepší, což jsme i potvrdili. Měli jsme jen kratší výpadek, ale jinak jsme celou dobu plnili to, co po nás trenér chtěl. Z naší strany to byl vcelku slušný zápas.

„Měl jsem ohromnou chuť sem vletět, jsem rád, že jsme se domluvili.“

Ve svém návratu do Slavie sis připsal asistenci u třetí branky Martina Ondráčka. Jak jsi gólovou situaci viděl?
Byla tam skrumáž před naší bránou, mně se podařilo puk získat a posunout ho dál na kluky. Ti si s celou situací skvěle poradili a všem ujeli. Myslím, že dokonce jeli dva na nulu, jen na gólmana. Ondras z toho dokázal hezky vystřelit nahoru a gólman nemohl nijak zasáhnout.

Michal Poletín na vhazování.

Jak se vlastně urodil tvůj návrat do Slavie?
Minulý týden jsem se v Jihlavě dozvěděl, že mi z důvodu financí potřebují ukončit smlouvu. Potřebují tam nového obránce, protože mají dva zraněné do konce sezóny. Zaskočilo mě to, ale o minulém víkendu jsem si uspořádal myšlenky a pak jsem se setkal s panem Veberem. Měli jsme dvě schůzky, já jsem měl ohromnou chuť sem vletět. Domluvili jsme se a já jsem jen rád, že klukům budu moct pomoct do konce sezóny.

Jaké pro tebe bylo si znovu obléci slávistický dres? Těšil ses?
Těšil. Když tak nad tím přemýšlím, je to asi šest let, co jsem byl pryč. Fakt hodně jsem se těšil, přeci jenom jsem tady vyrostl. Spoustu lidí tady ještě znám, jak v celém klubu, tak i v kabině. Hlavně doufám, i když to teď nebylo výsledkově ono, že se zvedneme a na play-off se pořádně připravíme. Pak budeme schopni hrát dobré zápasy a něco uhrát.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více