Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. srpna 2022

Poprvé v přípravě proti soupeři z Chance ligy, slávisté míří do Kolína

Příprava na novou sezonu je v plném proudu a už v úterý čeká svěřence Jiřího Vebera třetí zápas během sedmi dnů – Slavia tentokrát míří na led prvoligového Kolína. Naváže tam na povedený start přípravy?

Dva vyrovnané zápasy, jedno vítězství. Taková je aktuální bilance sešívaných hokejistů, kteří se na startu letní přípravy prezentují velmi sympaticky – v pražském derby na Spartě ztratili nerozhodnou bitvu až v závěru, v podobné herní části ale naopak uspěli na ledě Mladé Boleslavi. Oba zápasy s extraligovými soupeři navíc přinesly zcela odlišné herní styly, na jejichž změnu se podařilo červenobílým adaptovat.

To ve čtvrtek potvrdil i hlavní trenér Pražanů Jiří Veber. „Mám teď srovnání se Spartou, v Boleslavi jsme zažili úplně jiné nasazení. Za Spartu hráli zkušení borci, za Boleslav hlavně velcí bruslaři. Sice jsme chtěli hrát rychlý hokej, proti domácím jsme ale i tak museli znatelně přidat, za což jsem rád,“ řekl.

Jaké tempo ale přinese úterní bitva, v níž jeho svěřenci poprvé narazí ze soupeře z Chance ligy?

Kolín vstoupil do přípravy prohrou

S Kolínem se Slavia v loňské sezoně utkala třikrát a s nováčkem soutěže neměla pozitivní bilanci – ze tří zápasů se dvakrát radoval soupeř, jediný skalp Kozlů přinesl domácí souboj v listopadu, který navíc brankář Málek ozdobil čistým kontem. Pro Kolín to pak bude druhý zápas v přípravě, kterou minulý týden zahájil prohrou v Litoměřicích.

Kozlové pak stejně jako slávisté v létě provedli několik změn v kádru – kariéru ukončil kapitán Lukáš Krejčík, tým naopak posílil mimo jiné bývalý reprezentant Petr Koukal. Do obraných řad přivedl tamní realizační tým Jakuba Soukupa z Vrchlabí, útok pak vyztužil Lukáš Nedvídek z Třebíče. V barvách úterního soupeře sešívaných pak stále můžeme potkat také extraligového šampiona ze sezony 2007/08 Jakuba Sklenáře.

Třetí přípravný zápas před novou sezonou začíná v Kolíně v úterý úderem půl šesté odpoledne, živě jej můžete sledovat přes web www.onlajny.com!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více