14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. února 2024

Poslední domácí duel základní části, Slavia hostí ve středu od 16:00 Třebíč

Slavia se ve středu od 16 hodin představí v posledním domácím utkání základní části. Do zápasu s Třebíčí sešívaní nastoupí již s jistotou udržení v soutěži, v případě vítězství ale udělají další krok směrem k předkolu play-off. Udrží slávisté proti svému středečnímu soupeři pozitivní bilanci ze vzájemných duelů?

51. kolo Chance ligy: HC Slavia Praha vs. SK Horácká Slavia Třebíč

Porovnání týmů
11. místo (65 b.)
Tabulka
5. místo (79 b.)
125:146
Skóre
127:127
Tomáš Knotek (14+23)
Lídr bodování
Martin Dočekal (30+31)
Matěj Beran (17 gólů)
Nejlepší střelec
Martin Dočekal (30 gólů)
Jan Holý (4+14)
Nejproduktivnější obránce
Antonín Bořuta (7+19)
Paavo Hölsä (92,48 %)
Tomáš Volevecký (90,84 %)
Brankáři
Jan Mičán (91,98 %)
Pavel Jekel (90,53 %)
Frýdek-Místek – Slavia 2:3
Poslední zápas
Prostějov – Třebíč 4:2

Sešívaní k poslednímu domácímu duelu základní části nastoupí o dvě hodiny dříve oproti původnímu plánu. A to z důvodu konání večerního fotbalového derby mezi Slavií a Spartou, které fotbalisté odehrají v nedaleké Fortuna Aréně.

Slavia v sobotu na ledě Frýdku-Místku definitivně zažehnala nebezpečí pádu o soutěž níže. Díky vítězství 3:2 se navíc přiblížila předkolu play-off. Vítězství se přitom nerodilo snadno. Rysi dokázali hned dvakrát vyrovnat a o výhře Pražanů tak rozhodl až ve třetí periodě Tomáš Guman, který v přesilovce dostal kotouč do odkryté branky soupeře.

Na Kolín okupující desátou, tedy poslední postupovou pozici, slávisté momentálně ztrácejí dva body. S kozly se přitom utkají v pátek v rámci závěrečného ligového kola, které pravděpodobně o postupujících do předkola rozhodne. Výjimkami jsou následující scénáře.

Pokud červenobílí ve středu proti Třebíči nezískají ani bod a Kolín zároveň ve Vsetíně jakkoliv vyhraje, Slavia do play-off nepostoupí. Pokud sešívaní bod získají a Kolín vyhraje za tři body, mohou ještě přeskočit Sokolov nebo Jihlavu. Ty ve středu hrají proti sobě a aktuálně mají o tři body více. Sešívaní by je kvůli horším vzájemným zápasům museli v tabulce přeskočit – v případě jednobodového zisku s Třebíčí by tak potřebovali v Kolíně vyhrát za tři body a zároveň spoléhat na to, že jeden z týmů už žádný bod nezíská.

Ve vzájemných duelech letos vyhrávají hosté

Sešívaným do karet hraje současná forma obou týmů. Slavia neprohrála již čtyři utkání po sobě, když porazila Jihlavu, zvládla záchranářské souboje se Znojmem a Frýdkem-Místkem, a poradila si i s třetím týmem soutěže, prostějovskými Jestřáby.

Právě s posledním zmiňovaným celkem hráli v minulém kole Třebíčští, a utkání neskončilo podle jejich představ – Prostějov zvítězil 4:2. Ještě předtím navíc středeční soupeř sešívaných nestačil na Kolín, kterému podlehl 1:2 po nájezdech. Červenobílí jsou tak na rozdíl od Třebíče na poslední vzájemný duel naladěni vítězně.

V prospěch Pražanů hraje i vzájemná bilance z letošní sezóny. Z dosavadních tří střetnutí slávisté dva duely opanovali. V říjnu zvítězili 4:3 na nájezdy, v lednu zapsali skalp rozdílem 4:2. Listopadové utkání ale vzešlo jednoznačně lépe pro Třebíč, která v Edenu vyhrála 5:1. Slavia ovšem bude potřebovat zvrátit fakt, že letos ve vzájemných utkáních zatím vyhrávají hostující celky.

Upozornit je zajisté také potřeba na tahouny Třebíče. Tím hlavním je nejlepší střelec a zároveň nejproduktivnější hokejista soutěže Martin Dočekal. Proti sešívaným se ale velmi daří i jinému hráči v kádru soupeře, obránce Antonín Bořuta se totiž trefil do sítě Pražanů v každém ze tří zmiňovaných utkání, k tomu přidal i dvě asistence.

Dorazte ve středu do Edenu podpořit slávisty v posledním domácím zápase základní části. Úvodní buly rozhodčí vhodí v 16 hodin. Vstupenky můžete zakoupit na pokladnách v Edenu, které otevírají dvě hodiny před začátkem duelu, druhou možností je nákup vstupenek online. Pokud se nedostavíte na stadion, střetnutí lze sledovat také na www.onlajny.com nebo na Hokejka TV.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více