14. září
Zlín Slavia
17:30
18. září
Slavia Přerov
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. února 2024

Poslední domácí duel základní části, Slavia hostí ve středu od 16:00 Třebíč

Slavia se ve středu od 16 hodin představí v posledním domácím utkání základní části. Do zápasu s Třebíčí sešívaní nastoupí již s jistotou udržení v soutěži, v případě vítězství ale udělají další krok směrem k předkolu play-off. Udrží slávisté proti svému středečnímu soupeři pozitivní bilanci ze vzájemných duelů?

51. kolo Chance ligy: HC Slavia Praha vs. SK Horácká Slavia Třebíč

Porovnání týmů
11. místo (65 b.)
Tabulka
5. místo (79 b.)
125:146
Skóre
127:127
Tomáš Knotek (14+23)
Lídr bodování
Martin Dočekal (30+31)
Matěj Beran (17 gólů)
Nejlepší střelec
Martin Dočekal (30 gólů)
Jan Holý (4+14)
Nejproduktivnější obránce
Antonín Bořuta (7+19)
Paavo Hölsä (92,48 %)
Tomáš Volevecký (90,84 %)
Brankáři
Jan Mičán (91,98 %)
Pavel Jekel (90,53 %)
Frýdek-Místek – Slavia 2:3
Poslední zápas
Prostějov – Třebíč 4:2

Sešívaní k poslednímu domácímu duelu základní části nastoupí o dvě hodiny dříve oproti původnímu plánu. A to z důvodu konání večerního fotbalového derby mezi Slavií a Spartou, které fotbalisté odehrají v nedaleké Fortuna Aréně.

Slavia v sobotu na ledě Frýdku-Místku definitivně zažehnala nebezpečí pádu o soutěž níže. Díky vítězství 3:2 se navíc přiblížila předkolu play-off. Vítězství se přitom nerodilo snadno. Rysi dokázali hned dvakrát vyrovnat a o výhře Pražanů tak rozhodl až ve třetí periodě Tomáš Guman, který v přesilovce dostal kotouč do odkryté branky soupeře.

Na Kolín okupující desátou, tedy poslední postupovou pozici, slávisté momentálně ztrácejí dva body. S kozly se přitom utkají v pátek v rámci závěrečného ligového kola, které pravděpodobně o postupujících do předkola rozhodne. Výjimkami jsou následující scénáře.

Pokud červenobílí ve středu proti Třebíči nezískají ani bod a Kolín zároveň ve Vsetíně jakkoliv vyhraje, Slavia do play-off nepostoupí. Pokud sešívaní bod získají a Kolín vyhraje za tři body, mohou ještě přeskočit Sokolov nebo Jihlavu. Ty ve středu hrají proti sobě a aktuálně mají o tři body více. Sešívaní by je kvůli horším vzájemným zápasům museli v tabulce přeskočit – v případě jednobodového zisku s Třebíčí by tak potřebovali v Kolíně vyhrát za tři body a zároveň spoléhat na to, že jeden z týmů už žádný bod nezíská.

Ve vzájemných duelech letos vyhrávají hosté

Sešívaným do karet hraje současná forma obou týmů. Slavia neprohrála již čtyři utkání po sobě, když porazila Jihlavu, zvládla záchranářské souboje se Znojmem a Frýdkem-Místkem, a poradila si i s třetím týmem soutěže, prostějovskými Jestřáby.

Právě s posledním zmiňovaným celkem hráli v minulém kole Třebíčští, a utkání neskončilo podle jejich představ – Prostějov zvítězil 4:2. Ještě předtím navíc středeční soupeř sešívaných nestačil na Kolín, kterému podlehl 1:2 po nájezdech. Červenobílí jsou tak na rozdíl od Třebíče na poslední vzájemný duel naladěni vítězně.

V prospěch Pražanů hraje i vzájemná bilance z letošní sezóny. Z dosavadních tří střetnutí slávisté dva duely opanovali. V říjnu zvítězili 4:3 na nájezdy, v lednu zapsali skalp rozdílem 4:2. Listopadové utkání ale vzešlo jednoznačně lépe pro Třebíč, která v Edenu vyhrála 5:1. Slavia ovšem bude potřebovat zvrátit fakt, že letos ve vzájemných utkáních zatím vyhrávají hostující celky.

Upozornit je zajisté také potřeba na tahouny Třebíče. Tím hlavním je nejlepší střelec a zároveň nejproduktivnější hokejista soutěže Martin Dočekal. Proti sešívaným se ale velmi daří i jinému hráči v kádru soupeře, obránce Antonín Bořuta se totiž trefil do sítě Pražanů v každém ze tří zmiňovaných utkání, k tomu přidal i dvě asistence.

Dorazte ve středu do Edenu podpořit slávisty v posledním domácím zápase základní části. Úvodní buly rozhodčí vhodí v 16 hodin. Vstupenky můžete zakoupit na pokladnách v Edenu, které otevírají dvě hodiny před začátkem duelu, druhou možností je nákup vstupenek online. Pokud se nedostavíte na stadion, střetnutí lze sledovat také na www.onlajny.com nebo na Hokejka TV.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
OHLASY 7.9.2024

Nemáme se koho bát. Dobrá kondice by mohla být naše zbraň, hlásí Novák

Slávisté zažili úspěšnou generálku na start Maxa ligy, když v Edenu porazili německé Lipsko vysoko 9:1. Jedním ze strůjců vítězství byl i Martin Novák, který se vrátil po zranění a zažil parádní ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 7.9.2024

První výhra po návratu do extraligy. Junioři zdolali Plzeň

Sešívaní junioři poprvé po návratu do extraligy zvítězili, ve třetím kole porazili Plzeň. K domácí výhře 5:2 vykročili už třemi góly v prvních 22 minutách, následně dokázali odolat tlaku soupeře. ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 6.9.2024

Doufám, že nás fanoušci budou od začátku podporovat, přeje si Beran

V generálce proti Lipsku zaznamenal hned čtyři trefy. „Jsem přesvědčený o tom, že jsme na ligu připraveni a těším se, až to začne,” věří týmu Matěj Beran po vysoké výhře nad německým celkem.

Přehrát video
ZÁPASY 6.9.2024

Generálka na výbornou, Slavia rozdrtila Lipsko 9:1

Slavia v generálce na ligu přivítala v Edenu německé Lipsko. S výkonem svých svěřenců mohl být Aleš Totter nadmíru spokojen. Sešívaným se povedla zejména první třetina, ve které nasázeli soupeři ...

Číst více