23. říjen
Přerov Slavia
17:30
26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
14. září 2023

Postup by pro mě hodně znamenal, říká kapitán juniorů Jokl

Po devítce a dorostu vstoupí do sezony tento týden i junioři. Na programu mají domácí duel s Pískem a první venkovní zápas v Chomutově. Za sebou má nově složený tým kolem kapitána Tomáše Jokla povedenou přípravu, během které porazil i extraligové týmy z Olomouce a Přerova. Hlavním a jediným cílem zůstává dle slov kapitána postup do extraligy, k čemuž je potřeba celou soutěž vyhrát.

Jak se po dlouhé přípravě těšíš na start sezony?
Těším, poměrně dost. Bude to moje poslední sezona mládežnického hokeje a bylo by hezké tuto etapu mého života zakončit úspěšně. Mám velké ambice vyhrát naši soutěž a postoupit zpátky do extraligy. Dva roky nazpátek jsem byl jako prvoročák v juniorce u sestupu a cítím povinnost vůči klubu to vytáhnout zpátky. Hodně by to pro mě znamenalo.

Jak hodnotíš průběh přípravy?
Přípravu hodnotím kladně. Samozřejmě je vždycky co zlepšovat a věci se budou v průběhu sezony pořád měnit, ale myslím, že jsme od přípravy dostali to, co jsme potřebovali. Tým se nějak zformoval, dle mého si i docela sedl a myslím, že jsme připraveni se o to jít porvat.

Hráli jste i proti extraligovým soupeřům, jak těžké zápasy to byly?
Rozhodně nebyly lehké. Oba týmy, se kterými jsme se utkali, byly velmi kvalitní a mají místo v extralize z dobrého důvodu. Utvrdilo mě to však v tom, co si myslím, a to je, že náš tým do té extraligy prostě patří a rozhodně tuto sezonu máme na to postoupit.

Který ze zápasů v přípravě byl nejtěžší?
Za mě to bude asi Chomutov. První zápas se nám nepovedl, protože na nás vlétli s vysokým nasazením a my jsme nedokázali odpovědět. Na odvetu jsme se všichni těšili, ale zápas se nakonec zrušil. Utkáme se ale hned ve druhém kole, takže se na to musíme dobře připravit.

Většinu zápasů v přípravě jste vyhráli, jak jsi s výsledky spokojený?
Nechci říkat, že ideální by bylo všechny přípravné zápasy vyhrát, protože si jsem jistý, že z každého prohraného zápasu jsme se ponaučili a něco si odnesli. I přesto mě ale mrzí, že jsme některé zápasy nebyli schopni dotáhnout do vítězného konce, protože jsme na to opravdu měli. Celkově jsem ale s výsledky spokojený, protože jsme většinu zápasů vyhráli, odnesli si pohár z Přerova a porazili dva extraligové týmy. Taky je skvělé, že jsme vyhráli poslední zápas přípravy a můžeme nastoupit do sezony se zdravým sebevědomím.

Tým se oproti loňské sezoně výrazně obměnil, jaká je jeho tvář?
Je pravda, že tým se dost změnil, ale v té krátké době, co spolu hrajeme, musím říct, že máme velký potenciál. Máme nové kluky ve všech ročníkových kategoriích a nová krev nám stoprocentně prospěla.

Hodně hráčů také přišlo z jiných klubů, jak to funguje dohromady s těmi, co už jsou ve Slavii delší dobu?
Kolektiv je podle mě super. Každý rok jsme si s klukama říkali, jaké máme štěstí, že máme tak dobrou partu na v kabině, a tento rok není výjimkou.

Nový trenér? Tým je v dobrých rukou

Kromě hráčů máte i nového trenéra. Jak tuhle změnu vnímáš?
Za dobu, co jsem v juniorce, jsem měl každou sezonu jiného trenéra. V prvním roce se nám v půlce vyměnil a ve druhém roce na konci. Musím ale říct, že tento rok to vidím nejkladněji. Z mého pohledu to má pan Jenáček dobře nastavené a ví co dělá. Tým je rozhodně v dobrých rukou.

Co očekáváš od nové sezony v lize juniorů?
Já jsem tak nějak připravený na všechno. Očekávám ale, a tím jsem si zcela jistý, že to nebude nic lehkého. Rozhodně budou, jak to bývá vždycky, horší a lepší období jak pro tým, tak pro jednotlivce. Ale s poctivou prací a týmovým výkonem očekávám jen to nejlepší.

Jaký je cíl pro letošní rok?
Už od minulého roku je cíl stále stejný. My chceme zpátky nahoru do extraligy. Bude to jenom o odhodlání a bojovnosti.

Které týmy by podle tebe měli patřit k nejtěžším soupeřům?
Určitě to bude Vsetín, protože jim máme po minulém play-off co vracet a zápasy budou napínavé. Ale po přípravě bych tam také rozhodně zařadil i Chomutov, který má taky našlápnuto na dobrý tým. Nesmíme však podcenit žádný celek, protože zápasy budou těžké všechny a bude se počítat každý bod.

Během prvního týdnu hrajete s Pískem a Chomutovem. Co si o začátku sezony myslíš?
Proti oběma jsme hráli, takže už máme nějakou představu, co očekávat. Jak už jsem ale říkal, nesmíme nikoho podcenit. Z mého pohledu, s dostatečnou pokorou máme velmi dobré šance.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
PREVIEW 22.10.2024

Slávisté se na Hané pokusí prolomit pevnou defenzivu Přerova

Pražany po náročném víkendu čeká výjezd do neoblíbené destinace na Hané. Přerov bude chtít zopakovat povedený výkon z úvodního vzájemného duelu, který vyšel lépe právě pro Zubry. Sešívaní se pokusí ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
×
Dnes v 17:30 | Muži
HC ZUBR Přerov
HC Slavia Praha