Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
19. března 2020

Předčasný konec play-off? Zdraví je přednější, ví Michajlov

Martin Michajlov zažil přelomovou sezónu. Šestadvacetiletý brankář naskočil celkem do 50 utkání, zachytal si i v extralize a dotáhl Slavii do předkola play-off. „Dostal jsem šanci, o kterou jsem usiloval, a jsem za to moc vděčný,“ říká v rozhovoru, v němž uplynulý ročník hodnotí.

Slavia zakončila nadstavbu na sedmém místě, v předkole, které se nakonec nedohrálo. Jak se na uplynulý ročník díváš?

Sezónu hodnotím kladně. Dostal jsem šanci, o kterou jsem usiloval, a jsem za to moc vděčný. V přípravě jsme sice vyhráli jen jeden zápas a začátek sezóny se také nevyvíjel podle našich představ, ale pak jsme se začali zvedat a vyhrávat. Dokázali jsme porážet top týmy a vítězili jsme na domácím ledě, což bylo pro umístění v nadstavbě rozhodující.

Na to, že se nám před sezónou příliš nevěřilo, bylo to, že jsme umístili nejen v první osmičce, ale dokonce pátí, skvělé. Měli jsme radost. V samotné nadstavbě to s námi bylo nahoru dolů. Udělali jsme šňůru osmi vítězství v řadě a měli jsme šanci se porvat o první šestku. Mrzí mě ovšem závěr, který dopadl tak, jak dopadl. Byla škoda, že naši sérii výher přerušila repre pauza. Nepřišlo mi, že bychom po ní hráli hůře, ale něco nám chybělo. Snažili jsme ze všech sil, ale nestálo při nás štěstí. Když jsme v několika zápasech tu šňůru porážek mohli utnout, nakonec jsme těsně prohráli.

V brance jsi dostal hodně prostoru, nakonec jsi nastoupil do 50 zápasů. Jak budeš na sezónu vzpomínat z individuálního hlediska?

Jsem moc rád, že jsem dostal šanci se porvat o místo v brance. Nečekal jsem, že odchytám tolik zápasů. 48 zápasů v základní části jsem neodchytal dohromady za předešlé sezóny. Z pohledu vytíženosti jsem určitě spokojený, dostal jsem šanci, o kterou jsem usiloval, a snažil jsem se jí co nejvíce využít a vrátit důvěru svou prací. Rozhodně budu na sezónu vzpomínat rád.

„Snažili jsme ze všech sil, ale nestálo při nás štěstí.“
Martin Michajlov o závěrečné sérii deseti proher

Z Chance ligy postupují do extraligy České Budějovice, vítěz základní části. Myslíš, že zaslouženě?

Je škoda, že se play-off nedohrálo. Jsou to zápasy, na které čekáme celou sezónu, v play-off se může stát cokoli. Situace je ovšem taková, jaká je, a zdraví je přednější. České Budějovice byly letos suverénní, a když už se soutěž musela přerušit, ony si postup zaslouží. Přece jenom vyhrály soutěž o 44 bodů.

Jaký máte v příštích dnech a týdnech program?

Zatím máme volno a čekáme na to, jak se bude situace vyvíjet. Pak se sejdeme a řekneme si přesnější program na další dny a týdny. Vše záleží na tom, co se stane.

Jak současná situace včetně vyhlášeného nouzového stavu ovlivnila tvoje plány? Chystal ses někam?

Teď jsem se nikam nechystal. Plánem bylo se dostat v play-off co nejdál. Vzhledem k zákazu cestování mi to žádné plány nepokazilo. V létě bych samozřejmě někam vyrazit chtěl, tak snad se situace včetně cestování zlepší.

Na co se zaměříš v letní přípravě?

Chtěl bych zapracovat na rychlosti a rychlostní vytrvalosti. Zesílit bych chtěl také celkovou fyzickou zdatnost a co nejvíce pracovat s tenisáky na zlepšení postřehu.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více