Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
17. září 2020

Preview mládeže: Dorost začíná sezonu na jihu Čech

Junioři a sedmáci jsou zatím jedinými mládežnickými kategoriemi, které se představily v prvních mistrovských zápasech, a do akce půjdou i tento víkend. Nově se k nim připojí i dorostenci, kteří startují ročník ve čtvrtek na ledě Českých Budějovic.

Juniorka

Sešívaným juniorům se minulý týden bohužel nedařilo, ani v jednom z venkovních zápasů totiž nebodovali. Zlín sice přestříleli 40:31, ale prohráli 2:5, proti Kometě pak dlouho vedli, ale kvůli brance z 58. minuty nakonec padli 1:2. Ve čtyřech dosavadních zápasech tak zapsali jednu výhru.

Vrátit se zpět na vítěznou sérii se svěřenci Jiřího Vebera pokusí v pátek v podvečer proti Vítkovicím, které vyhrály své první tři zápasy. V sobotu pak hostí dopoledne hokejisty Olomouce, jimž se ze třech duelů podařilo dvakrát zvítězit. S oběma soupeři sešívaní v loňské sezoně jednou vyhráli a jednou prohráli, jak si povedou tentokrát?

Dorost

Dorostenci začínají novou sezonu ve čtvrtek na ledě Českých Budějovic. Ze sedmi přípravných utkání třikrát vyhráli, třikrát prohráli a jednou remizovali. Naposledy nestačili v Edenu na Mladou Boleslav.

Pojďme se podrobněji podívat na sestavu dorostenců, které nadále povedou Ladislav Slížek a Milan Antoš. V brance bude nejvíce prostoru dostávat Tomáš Volevecký, šanci dostane i Benjamin Vevřena, jenž byl loni oporou deváťáků Hvězdy. Třetím brankářem je Ondřej Hodic.

Defenzivní řady budou řídit Tomáš Jokl a Jakub Dráb, z Berouna přišel Tomáš Brotánek, hodně si budou trenéři slibovat i od Martina Švece, jenž je věkem ještě deváťák, ale ve svém ročníku patřil k nejlepším hráčům v republice. Mezi mladší obránce patří Daniel Kříženecký, Matyáš Tichý a Jakub Málek, z Letňan se pak z hostovaní vrací Michail Kulinič.

V útoku se bude nejvíce čekat od Marka Vlasáka a Vojtěcha Malínka, kteří oba patří mezi náhradníky do mládežnické reprezentace. Ofenzivní sílu by měli přinést i Mikuláš Skoupý a Jakub Štancl, z mladšího ročníku jsou v sestavě zastoupeni Radek Tomas, jenž v přípravě stihl dva góly, maďarský útočník Márton Nemes, který na Slavii působí třetím rokem, a Adam Vosmík.

Co se týče posil, z Kobry přišel její druhý nejproduktivnější hráč Lukáš Strnad a bývalý slávista Adam Krásný, z Letňan pak dorazil Viktor Štípek. V kádru zůstali Albert Skalský, Václav Hřídel, Jan Tichý a Tomáš Routa, který je ale na další čas zraněný. Jedinou ztrátou oproti předchozí sezoně je Jan Hamršmíd, který se jako kmenový hráč Sparty rozhodl zabojovat o místo v jejím dorostu, nakonec však zakotví spíše v Mladé Boleslavi.

V dorostu se mění systém, hrát se bude jen ve skupinách, což znamená, že v základní části čeká Slavii s každým soupeřem čtyři utkání. Pak bude následovat rovnou play-off pro pět nejlepších z každé skupiny a nejlepší tým ze šestých míst. Sešívaní dorostenci mají za cíl postoupit do vyřazovacích bojích, jinými slovy se umístit ideálně do pátého místa.

Sezonu zahájí dorostenci ve čtvrtek v Českých Budějovicích, v sobotu odpoledne je pak čeká první domácí střetnutí proti Technice Brno. Přijďte je podpořit!

7. třída

Sedmáci v prvním zápase sezony smetli poměrem 8:1 Kladno, když už v první minutě vstřelili dvě branky. Tentokrát se v sobotu představí na ledě Pilsen Wolves, mužstva z Plzně, které v prvním utkání zdolal poměrem 6:5 Spartu. Jak si Wolves poradí proti druhému z týmů pražských „S“?

V neděli dopoledne pak sešívaní sedmáci vyzvou na domácím ledě Plzeň, jejíž 7. třída ještě do akce nezasáhla, protože se až v sobotu představí na Spartě.

Autor Šimon Rogner, David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více